IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емил Спахийски: Случаят "Навални" показва корумпирания модел на Путин

Русия никога не би допуснала Беларус да се изплъзне от хватката й, смята журналистът

21:52 | 15.09.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Алексей Навални по-скоро е паднал жертва на местни феодали в Русия, но ако се изясни всичко, ще се види целия корумпиран модел на Путин, коментира Емил Спахийски, журналист във вестник "Труд", в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Отравянето на Навални има предистория, ще има и последваща история. Натискът на цялото западно общество, най-вече на Америка е към Германия да спре "Северен Поток -2", като се настоява Кремъл да съдейства в разследването за случилото се с Навални".

"Руската система на управление винаги се изразявала в ръководно ядро и периферни "местни феодали". Затова е по-вероятно аферата "Навални" да е дело на периферно звено на партията "Единна Русия", по-конкретно в сибирския федерален окръг. Както опозиционният лидер се превърна в заплаха за олигарсите, мафията и управляващата партия, така и се превърна в инструмент на САЩ да повтори становището си по отношение на "Северен поток-2", обясни журналистът.

По думите на Емил Спахийски след падането на Берлинската стена взаимоотношенията между Русия и Германия са много засилени.

"Канцлерът Меркел беше категорична, че има нужда от "Северен поток- 2".

По темата за Беларус журналистът коментира, че Русия никога не би допуснала страната да се изплъзне от хватките на Кремъл, тъй като това се приема като стратегически интерес на империята. По думите на Спахийски по същия начин Русия трудно би допуснала и Грузия да влезе в Европейския съюз.

"Всички искат да избягат от Беларус и причината за това е Лукашенко. Но демократизацията на Беларус означава курс на Запад, а Русия едва ли ще приеме подобно нещо"

Целия разговор с журналиста Емил Спахийски може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Светът е бизнес" може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
да каже на тебе ... че ти имаш вопиюща нужда да чуваш това ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
Rogen
преди 3 години
*** дрънканиците! Добре, че е Емил Спахийски да ни каже как стоят нещата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
Ъмда ве,добре, че беше агентката на МИ-6, сътрудничката на Навални,та он да се изока, де си крият олигарсите парите.При англо-саксите. Това, кое са откраднали от Русия.А англосаксите нямат НИКАКВА корупция, що е узаконена в лобизъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 3 години
Вярно че е извън темата, но попаднах на великолепна характеристика на двата сатрапи, която съм длъжен да споделя с вас : "Два человека, ностальгирующие по коммунистической эпохе, встретились вчера в Сочи. В этом привилегированном месте между заснеженными горами Кавказа и Черным морем Александр Лукашенко и Владимир Путин занялись переосмыслением оппортунистической версии великого немецкого фильма Гудбай, Ленин, в котором из преданности больной матери они пытаются воссоздать советский социализм во всем его жалком великолепии. Путин в роли главного героя, сценариста, режиссера и продюсера своего современного самодержавия привез на сочинское шоу свою обновленную версию доктрины Брежнева. Политика, сформулированная в 1968 году, но очень актуальная сегодня в Кремле, одержимом воссозданием сфер влияния, и типичная для того Советского Союза, который перед Пражской весной заявил о своей готовности войти с танками в те страны социалистического блока, которые осмелятся засомневаться в своих правителях."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още