IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Няма да се въвеждат нови ограничителни мерки заради пандемията

По думите на премиера няма да се правят КПП-та, нито да се затварят градове, нито да се ограничават хората по какъвто и да е бил начин

18:20 | 25.09.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА</em></p>

Снимка: БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА

Mремиерът Бойко Борисов поиска регионалните здравни инспекции да засилят контрола по носенето на маски на закрито, съобщава Българското национално радио.

На среща с Националния оперативен щаб Борисов е категоричен, че към този момент няма да се въвеждат нови ограничителни мерки заради пандемията.

По думите на премиера няма да се правят КПП-та, нито да се затварят градове, нито да се ограничават хората по какъвто и да е бил начин. Той също така призова рисковите групи от населението да се следят.

„Смъртните случаи са ни на хора с още тежки съпътстващи заболявания. Сиреч, това е фокусът на рисковата група. За тях трябва задължително маски, дезинфектанти, ограничаване, но те самите трябва да го правят, знаейки, че това е опасно за тях“, посочи премиерът.

По време на срещата на Националния оперативен щаб министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че страната ни държи развитието на епидемията под контрол.

България е на 26-то място по заболеваемост на 100 хил. души от населението от COVID-19 в Европа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидемията под контрол и не се позволява претоварване на здравната система. На национално ниво е осигурен и необходимият ресурс от предпазни средства и медикаменти за срок до 6 месеца напред, докладва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
А кому бяха необходими жестоките мерки първия път? На тези, които ти платиха за да ги наложиш ли?Глупаккк балкански!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
20000леваЗАПЛАТА
преди 3 години
Чакай бе кво стана с ония речи как трябвало да опазваме човешкия живот и по важно от това нямало. Как нашите родители дето са ни отгледали не можело да ги хвърлим под влака? Как не трябвало да се гледат парите и имало по-важни неща? Кой ще отговори?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
serafima
преди 3 години
По-рано Борисов викаше, че Доган поръчал да го убият. Сега президентът му пратил някоя да го снима. Не знам, какви хора са тия, дето взимат Борисов насериозно като премиер. Не е ли очевидно, че не само е неадекватен, ами има и ТЕЖКИ психически проблеми? На такъв човек не може да се вярва, а и думите не му тежат ОТДАВНА! В качеството на какъв се сети след няколко месеца пак да говори за Ковид-19 - доктор, както казваше, че е по-добър от двама лекари, Началник, който обича да заповядва? НЯМА друг достоен изход за него освен ОСТАВКА! Вече и Симеон Сакскобургготски му го каза в прав текст. А той е човекът, при когото започна мнимото изкачване на борисов по стълбата на властта.Достатъчно срам сме търпели, достатъчно слабоумие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още