IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов обеща детски надбавки за всички деца през 2021 г.

За семейства с едно дете помощта ще бъде 40 лв., а за семейства с две деца - 90 лв.

14:18 | 07.10.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки.

Това ще бъде заложено в бюджета за догодина, обяви премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа след днешното заседание на правителството, съобщава Dnes.bg.

За семейства с едно дете - 40 лв., за семейства с две деца - 90 лв., за семейства с три деца - 135 лв. Помощта ще обхване 1,2 млн. деца. По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия, заяви той. 

Правителството удължи срока за изплащане на компенсации на работодателите за запазване на заетостта от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

"Всички пострадали предприятия от кризата могат да разчитат на подкрепата ни, като за нея сме предвидили 450 млн. лв. от Фонд "Безработица". Компенсациите ще са в размер на 60% от осигурителния доход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 г. До момента мярката 60/40 работи отлично, запазихме над 300 000 работни места, а с новия й дизайн ще сме помогнали на общо 500 000 души", обобщи премиерът.

"Само с активна подкрепа към бизнеса ще запазим ниските нива на безработица у нас. За нас е изключително важно българските граждани да са спокойни, че имат работа и препитание", заяви Бойко Борисов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Хайде намали нулите малко....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
be_google
преди 3 години
Как не го срам НАГЛИЯ И ПРОТИВЕН БАНКЯНСКИ ПЕД!30 000 000 000 000 ще харчат за оръжия, които ще полза... САЩ!!!! НЯМАШ СРАМА ПРОДАЖНИК!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
фиг.1
преди 3 години
Когато даде добавки на пенсионерите го критикувахте, че не прави нищо за децата, а сега пак недоволни. Кажете просто че го мразите, което мога да го разбера. Няма нужда да си измисляте причини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Асо Пика
преди 3 години
Айдеее ... с тия надбавки тиквата успя да спечели за изборите гласовете на още няколко хиляди родители предимно бедни и прости люде дет за 40 - 90 левчета на месец ще гласуват за *** с радост и песни за Вожда ще пеят даже ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още