IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън: За такива като Тръмп се казва, че не са наред

Около 27,7 млн. американски избиратели са подали вече своите бюлетини по пощата или лично

22:16 | 19.10.20 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Olivier Douliery/AFP/Bloomberg&nbsp;</em></p>

Снимка: Olivier Douliery/AFP/Bloomberg 

Кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън обвинява действащия държавен глава Доналд Тръмп, че е омаловажил настоящата ситуация с коронавируса в страната. По време на предизборно събитие в Дърам, Северна Каролина, Байдън разкритикува твърдението на президента през уикенда, че САЩ са “минали пика". Броят на новите случаи е на най-високото си ниво от месеци, каза Байдън.

„Както би казал дядо ми: „Човекът не е съвсем наред“, ако смята, че сме минали пика“, каза демократът. „Влошаваме се, а той все още ни лъже за ситуацията”, допълни той. Привържениците на Байдън се бяха събрали с колите си на събитието (под формата на автокино) и го приветстваха с клаксоните си. Конкурентът на президента внимава за събитията си по време на кампанията, докато Тръмп говори постоянно пред хиляди без дистанция и маски.

Байдън апелира към избирателите да не чакат да гласуват: „Трябва да запазим невероятния импулс, не можем да се откажем“, призова Байдън. Почти две седмици преди президентските избори в САЩ повече граждани от всякога са упражнили правото си на глас преди изборния ден. Според предизборен проект на Университета на Флорида до момента около 27,7 милиона американски избиратели са подали своите бюлетини по пощата или лично.

Същевременно президентът Тръмп защити действията си в рамките на коронакризата. „Ако бях изслушал изцяло учените, сега щяхме да имаме държава, която щеше да бъде в голяма депресия“, заяви Тръмп по време на предизборен митинг в Карсън Сити, Невада. „Вместо това ние сме като космически кораб”, каза президентът.

Републиканецът се подигра на Байдън за обещанието му да следва съветите на учените в борбата срещу коронавируса. Малко по-късно обаче той го обвини, че би наложил „ненаучно обосновани блокирания“, за да сдържа разпространението на коронавируса, ако бъде избран.

Фаучи: Считам, че дълбоко в себе си президентът вярва на науката

Пандемията все още е извън контрол в САЩ. От самото начало ѝ са открити над 8,1 милиона заразени, а почти 220 000 души са починали след заразяване. Понастоящем има тенденция към нарастване на броя на новите инфекции на ден. Независимо от това Тръмп призова щатите да се отворят напълно в неделя.

Изтъкнатият американски здравен експерт Антъни Фаучи заяви в интервю за телевизионния оператор CBS: „Мисля, че дълбоко в себе си президентът вярва в науката. Ако не го прави, нямаше да повери здравето си на много компетентните лекари в Walter Reed“. Тръмп даде положителен тест за коронавирус в началото на октомври и след това беше лекуван три дни в клиниката близо до Вашингтон.

Тръмп заяви, че американците ще имат избор между „супер възстановяването а-ла-Тръмп” на икономиката и „депресията а-ла-Байдън” на 3 ноември. Той предупреди, че ако Байдън стане президент, данъците ще се увеличат, а работните места ще мигрират в чужбина. Всъщност Байдън обещава да използва наказателни мита, за да възпира американските фирми от преместване на работни места в чужбина и да не вдига данъци на всеки, който печели по-малко от 400 000 долара годишно.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

17
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 3 години
БА, ще хващам, па ще удрям. Я, колко хубав цирк правят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 1
julian12
преди 3 години
Този е гадно лай__ като килърито. По-добре трампов, а и като гледам как се опитват да покрият насраното от байдън...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 1 rate down comment 1
julian12
преди 3 години
Кризата е изкуствено създадена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Положението е Хвани единия, удари другия, драги зрители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 3 години
...но името е загърнато от конспирации и ти ще го спестиш, хахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 3
Zlato
преди 3 години
Не само. Една друга медия също доста сериозно я разцъква и според някои изследвания тя има доста сериозно присъствие на американския медиен пазар, особено сред по-дясно настроените ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 2
cherney
преди 3 години
Възможно е Байдън да се удави накрая, ще видим. Темата за бизнес връзките на семейството я разцъква FOX основно и предстои да видим дали това медийно покритие ще е достатъчно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 5
Zlato
преди 3 години
Кой твърди, че Тръмп е неадекватен? Да не говорим, че колелото вече се върти, ако следиш какво се случва с лаптопите на Байдън-младши. Тоя път Коми го няма, за да замаже положението. Ще ги тероризират до края, а и след това, особено ако това, което се чува за снимките е вярно. Младши може да се обзаведе с раирана пижамка за дълго ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 2
cherney
преди 3 години
Ами, данните на FOX, ABC, CNN, NBC, CBS са близки. Така, че не само левичарите го твърдят. Според мен Тръмп ще загуби заради короната, но не защото пандемията е довела до проблеми в икономиката и загуба на работни места, а защото това е единствената голяма криза в САЩ през неговия мандат и той е напълно неадекватен по този въпрос.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 4
Zlato
преди 3 години
Това по соц. изследванията на демократите, предполагам :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още