IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony: Предварителното търсене на PlayStation 5 е голямо

Премиерата на конзолата ще бъде в разгара на пандемията

21:58 | 27.10.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Playstation.com</em></p>

Снимка: Playstation.com

Sony наблюдава значително търсене на новата ѝ конзола PlayStation 5 (PS5) в рамките на предварителните поръчки, обяви гейминг директорът на компанията, докато потребителите бързат да си осигурят следващото поколение от прочутото устройство преди премиерата на 12 ноември, предава Ройтерс.

В първите 12 часа след пускането на предварителните поръчки японската технологична компания е продала толкова много конзоли PS5  в Съединените щати, колкото през първите 12 седмици на предишното устройство PlayStation 4, разкри Джим Раян, главен изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment.

“Търсенето, изразено чрез нивата на предварителните поръчки, е много, много голямо“, коментира Раян пред Ройтерс.

Sony, която продаде над 100 млн. бройки PS4, има за цел да убеди базата си от потребители да премине към по-новото ѝ устройство, за да играе заглавия като “Marvel’s Spider-Man: Miles Morales” с подобрена графика, звук и обратна връзка от новия контролер.

Премиерата се случва в разгара на пандемията на Covid-19, която подкрепи приходите на гейминг компаниите, но засегна мрежите за търговия на дребно, повлия негативно на разработката на игри и на веригите на доставки в света.

„Възможно е част от хората, които искат да купят PS5 в деня на премирата, да не успеят да намерят бройка“, предупреждава Раян, допълвайки, че компанията „работи повече от всякога“, за да осигури достатъчно голяма доставка за празничното пазаруване в края на годината.

Sony изгради мрежа от вътрешни студиа, които разработват ексклузивни за нея игри, като “Ghost of Tsushima” от Sucker Punch Productions. Целта на тази стратегия е да се бори с конкуренти като Xbox на Microsoft, но и от нови играчи, навлизащи на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
С новите видеокарти тия плей-стейшъни стават пари на вятъра!Якичък процесор, ново поколение видеокарта и всички настройкиавтоматически стават на: Ultimate...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още