IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ипотечни кредити за рекордните 4,4 трлн. долара са отпуснати в САЩ тази година

Това е с около 300 млрд. долара повече от най-оптимистичните прогнози отвъд Океана

10:38 | 08.12.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Ипотечни кредити за близо 4,4 трлн. долара ще бъдат отпуснати в САЩ тази година, сочат данни на компанията Black Knight, цитирани от Bloomberg.

Рекордната сума е с около 300 млрд. долара повече от най-оптимистичните прогнози на Fannie Mae, Freddie Mac и Асоциацията на ипотечните банкери.

Федералният резерв е помогнал за силния ръст на покупките на жилища с поддържането на ниски лихви и изкупуването на ипотечни облигации за стимулиране на икономиката. Предишният рекорд по отпуснати ипотечни кредити беше поставен през 2003 г., когато Фед понижи лихвите и предизвика бум на рефинансиранията, който доведе до отпускането на нови ипотечни кредити на обща стойност 3,8 трлн. долара през същата година.

Около 6,4 млн. собственици на жилища са рефинансирали ипотеките си тази година до септември, а Black Knight очаква цифрата да надхвърли 9 млн. долара до края на тази година.

Маржовете на печалбата са на рекордни нива в ипотечната индустрия, което е накарало най-малко девет компании или да станат публични през тази година, или да планират да го направят през идните месеци.

Следващата година може да е още по-добра за индустрията, тъй като се очаква да бъдат отпуснати ипотечни кредити на обща стойност 4,5 трлн. долара, сочат прогнози на екип от изследователи в областта на ипотечните кредити от Bank of America начело със Сатиш Мансукани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
lyusien
преди 3 години
О да балона се надува Следващата ще увеличат въздуха и налягането там А какво ще стане по следващата Американците вече го почувстваха това през 2006 година Но изглежда уроците не се четат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още