IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Абрамович до Сталоун: Какви имоти си купиха звездите през 2020 г.?

В началото на 2020 г. Абрамович купи вила в курортния израелски град Херцлия Питуах за 64,5 млн. долара

18:27 | 03.01.21 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Имението на Джулия Робъртс в Сан Франциско. <em>Снимка: Almu</em></p>

Имението на Джулия Робъртс в Сан Франциско. Снимка: Almu

Пандемията на COVID-19 не  принуди известните личности да се откажат от закупуването на луксозни недвижими имоти по целия свят. И тази година актьори, бизнесмени и певци са закупили имоти, вили, апартаменти и дори имения за стотици милиони долари. Руската икономическа агенция РБК анализира сделките.

Канадският певец Джъстин Бийбър и съпругата му Хейли Болдуин закупиха имение в района на Бевърли Парк в Лос Анджелис за 25,8 млн. долара. Общата площ на имението е повече от 1000 квадратни метра. Къщата разполага със седем спални и десет бани. Има и просторен хол, кабинет, библиотека и трапезария с кухня. Някои от стените на къщата с изглед към моравата и двора са направени от стъкло. В допълнение имението разполага с винарска изба, фитнес зала и домашно кино. На територията с обща площ над 1 хектар има изкуствено езерце, басейн, тенис корт, зона за гости и трапезария с барбекю и фурна.  

В началото на 2020 г. бизнесменът Роман Абрамович купи вила в курортния град Херцлия Питуах, разположен на 15 км от Тел Авив. Покупката, според Globes, му е струвала рекордните за Израел 226 млн. шекела (64,5 млн. долара). Площта на имението е 9,5 хиляди квадрата. На територията има две къщи, проектирани от архитекта Орли Шарм: основната сграда с площ от 2 хиляди кв. м и вила за гости с площ от хиляда квадратни метра. В допълнение имението разполага с тенис корт и плувен басейн с хидравлично дъно, което може да бъде повдигнато и превърнато в зона за събития.

Певицата Дженифър Лопес купи имение в Маями за 40 млн. долара. Общата площ на имението с градина, високи палми, фонтан и открит басейн е 40 хиляди квадрата. Къщата разполага с десет спални и 12 бани. Подът и стените са изработени от фино дърво. Освен това в новото имение на Лопес има няколко камини, които са украсени с дърворезби, както и винарска изба с дегустационна зала.

Кайли Дженър купи дом в ексклузивния район Холмби Хилс в Лос Анджелис за 36,5 млн. долара. Имението включва седем спални, 14 бани, както и две стаи за гости със самостоятелни кухни и апартаменти със самостоятелни вътрешни дворове.

Разполага също с плувен басейн, трапезария, няколко бара, билярд и фитнес зала, две домашни кина и зала за йога.

Холивудският актьор и режисьор Силвестър Сталоун купи имение на брега на Палм Бийч във Флорида. Цената на елитния недвижим имот е 35 млн. долара. Площта на основната къща с пет спални е 10,5 хиляди кв. м.

Има големи прозорци, много камини, сводести тавани и дървени подове. Имението разполага и с просторен хол, винено помещение с контролирана температура и фитнес зала. В благоустроения двор с много палми има басейн, спа център и просторен пясъчен плаж. Разполага и с малка къща за гости.    

Тази пролет американската актриса Джулия Робъртс, носителка на Оскар, купи имение от 1907 г. в Сан Франциско. Домът за 8,3 млн. долара се намира в района на Президио Хайтс. Пететажната ренесансова сграда е проектирана от архитекта Силвен Шнайтахер. Площта на новата къща на Робъртс е 6,2 хиляди квадратни фута (575 кв. м). Има пет спални, четири бани, вградена баня за кучета, просторен хол с камина, бар, трапезария и винарска изба, която може да побере 1000 бутилки.

Холивудският актьор Том Круз нае двуетажен мезонет в хотел Corinthia в Лондон, който по-рано е принадлежал на британската кралица Елизабет II. Круз се установи тук по време на снимките на „Мисията Невъзможна 7“. За един месец пребиваване в апартамента актьорът плати 335 000 паунда. Апартаментът е с изглед към река Темза и легендарното виенско колело London Eye. Мезонетът на актьора имаше четири спални и същия брой бани, три дневни с панорамни прозорци и просторна покривна тераса. Интериорът е в светли цветове с кафяви елементи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
фолкзвезда стовене .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 3 години
Много ме объркахте. Каква точно звезда е абрамович???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 3 години
Много ме объркахте. Каква точно звезда е абрамович???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
kane
преди 3 години
А бедните като мен се мъчат да продават...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още