IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon създава още 3 хил. работни места в САЩ

Компанията ще отвори нов офис в Бостън

14:55 | 27.01.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Amazon планира да създаде 3000 работни места и да отвори нов офис в Бостън, обяви компанията, цитирана от CNBC.

Очаква се новите назначения да са в фокусирани в софтуерната разработка, изкуствения интелект, машинното обучение, мениджмънта, човешките ресурси и финансите. Всички те ще помагат на екипите на Amazon Web Services, екипите по роботика, онези, които се занимават с Alexa и с Amazon Pharmacy. Онлайн гигантът очаква да добави тези работни места в рамките на следващите няколко години.

Amazon твърди, че е наела офис кула в Бостън, където ще се помещават новите кадри. Офисът трябва да бъде завършен през 2024 г. и ще включва работно пространство, лаборатории за иновации и общи места за различни дейности на служителите. Планирани са и две кина и други обществени пространства.

Експанзията е част от нарастващото присъствие на Amazon в Бостън. През 2018 г. компанията заяви, че ще създаде 2000 работни места в града и че ще наеме отделна сграда в същия квартал, към който се е насочила и сега. Строежът на новия офис се очаква да бъде завършен през тази година.

По време на пандемията Amazon започна да наема хора с безпрецедентни темпове, благодарение на нарасналото търсене в областта на онлайн търговията. Затворените у дома потребители се насочиха към онлайн покупки както на неща от първа необходимост, така и за всичко останало.

През 2020 г. компанията нае над 400 хил. служители, с което работната ѝ сила в глобален мащаб премина границата от 1 млн. души.

Миналата година Amazon обяви, че ще добави хиляди работни места в технологичните си центрове в големи градове като Ню Йорк, Детройт и Сан Диего.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Amazon създава още 3 хил. работни места в САЩ Като бастиса 3 милиона...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още