IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс: Хората наистина ли вярват в теориите на конспирациите?

Наистина ще трябва да се образоваме по този въпрос през идната година, смята милиардерът филантроп

16:18 | 27.01.21 г. 53
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Takaaki Iwabu/Bloomberg</em></p>

Снимка: Takaaki Iwabu/Bloomberg

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс е изненадан от обема на „налудничавите“ и „зли“ теории на конспирациите, които се разпространяват за него в социалните мрежи по време на пандемията от COVID-19. Въпреки това милиардерът филантроп заяви, че би искал да проучи по-обстойно какво стои зад тях.

В интервю за Ройтерс Гейтс заяви, че милионите онлайн публикации и „налудничави теории на конспирациите“ за него и главния инфекционист на САЩ Антъни Фаучи най-вероятно се дължат на комбинацията от притеснителната глобална пандемия и възхода на социалните мрежи.

„Никой не би предположил, че аз и д-р Фаучи ще сме толкова важни за тези наистина зли теории“, коментира Гейтс. „Много съм изненадан от това“, каза още той.

Гейтс, който се оттегли от председателския пост в Microsoft през 2014 г., чрез своята неправителствена организация Bill and Melinda Gates Foundation е обещал най-малко 1,75 млрд. долара за подпомагане на глобалния отговор на пандемията. Това включва и помощ за някои производители на ваксини, диагностика и лечение.

Откакто пандемията започна преди година, милиони конспиративни теории се разпространяват в интернет, увеличавайки неверните информации за коронавируса, неговия произход и мотивите на тези, които работят за борба с него.

Сред най-разпространените твърдения е това, че Гейтс и Фаучи са създали пандемията в опит да контролират хората, че искат да спечелят пари от разпространението на вируса, че искат да използват ваксините срещу коронавируса, за да имплантират проследяващи микрочипове в хората и много други.

„Хората наистина ли вярват в това“, пита донякъде риторично Гейтс.

„Наистина ще трябва да се образоваме по този въпрос през идната година и да разберем… как това е променило поведението на хората и как е трябвало да сведем до минимум това“ разпространение на подобни схващания, посочва още милиардерът.

Пред Ройтерс Гейтс коментира и новия американски президент Джо Байдън, като посочи, че е развълнуван от възможността да работи с неговия екип.

Той похвали Фаучи, както и Франсис Колинс, ръководителят на Американския институт по здравеопазване, като „умни“ и „чудесни хора“. По време на справянето с пандемията при предишния президент Доналд Тръмп „понякога имах чувството, че те са единствените разумни хора в американското правителство“.

Гейтс също така заяви, че се радва от връщането на САЩ в редиците на Световната здравна организация, както и че новият президент Байдън е назначил „умни хора“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

52
rate up comment 1 rate down comment 12
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ей, това интернет се оказа голяма работа, някакви *** и дюнерджии да коментират един от най-успелите хора на нашето време калъв бил.Аман от комплексирани амеби!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
51
rate up comment 9 rate down comment 3
michaelis23
преди 3 години
Били Мизантропа без една диплома по квото и да било даже и книжка за Ватман нема от влиятелно семейство става шефче с държавна поръчка на неква могъща софт. компания, която вече праела ваксинационни паспорти моля ти се, ни се казва че била "напраена в гаража" ... мда с гаражния синдром филма го знаем и тоз същия "комп гений" дет системата му забива на секи 5 мин. изведнъж получил Божие просветление и сам Хистос му се явил на сън провъзгласил го за Месия и зел че му тикнал инжексиите в ръка да изпонабоде здравите хора .....Тоя очилатия бастyнь наистина ли мисли ората за бaлъци или да ? ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 8 rate down comment 3
Mechkata
преди 3 години
Хората наистина ли вярват в това, пита донякъде риторично Гейтс.Те и в Господ вярват, а не са го виждали....Наистина ще трябва да се образоваме по този въпрос през идната година и да разберем как това е променило поведението на хората и как е трябвало да сведем до минимум това разпространение на подобни схващания, посочва още милиардерът.Конспирации са когато става въпрос за теб, Били? Нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 1 rate down comment 5
khao
преди 3 години
така е Били, вярват... може би щото има :)) Но не се сърди че покрай истинските, хората вярват и в измислени.. все пак човека е креативно животно, ти самия си го доказвал и не веднъж си блажил от държавните протекции и други не съвсем чисти дейности.(как загроби нетскейп) ... та в тоя ред на мисли ако искате да има по малко "***", ще требва да образовате мравките и да управлявате по прозрачно и отговорно.... ама не ви отърва. пример. буш дж. направи ли конспирация зада изгърби садам, направи... а отговорност?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 8 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Отвратително същвство си ти, другарко комсомолке! Вечно озлобена, вечно плюеща и вечно слвдваща опорките на партията кърмилница!Имам новина за теб - и след следващите избори, Бесепе няма да управлява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 7 rate down comment 4
serafima
преди 3 години
Зелка ли си, тиква ли си, но си отвратително същество. Как може да ти побере мозъка (явно какъв) е ТОЛКОВА ГАДНИ ЦИНИЗМИ И ПРОСТОТИИ??!! Да чекмеджето с кюлчетата, парите и голия пищов ли ги съчини?Щом опират до такъв език, знаеш, че си безпомощен и бизсилен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 4 rate down comment 3
neon7
преди 3 години
Did Bill Gates Just Reveal the Reason Behind the Lock-Downs?https://off-guardian.org/2020/04/04/did-bill-gates-just-reveal-the-reason-behind-the-lock-downs
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 5 rate down comment 3
neon7
преди 3 години
новите к-о-м-у-н-д-е-л-и
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 5 rate down comment 3
neon7
преди 3 години
Ще строявал горкия... В Брюксел така ли ви учат новите *** ? Ушанките раздадоха ли ви или ви пуснаха само по вата ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 11 rate down comment 3
perin
преди 3 години
Първо казват да вярваме само на специалистите, после дават гласност на програмист да дава акъли за болести и ваксини, цялата световна масмедия му дава гласност и после защо хората вярвали в конспиративни теории? :DЗапочвам да мисля, че умишлено програмират разделение и враждебност между хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още