IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български стартъп използва иновативни технологии за култивиране на спирулина

Процесът иска тънък баланс между алкалност на средата, осветеност и температура, както и чистота на хранителната среда на микроводораслите, посочва Ивайло Стоев, основател на „Алгае България“

14:28 | 13.02.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инсталирането на индустриални биореактори позволява съвършен контрол и гарантира изолирана затворена система на култивация на микроводорасли за чистотата вътре. Това заяви Ивайло Стоев, основател на „Алгае България“, в интервю за  Bloomberg TV Bulgaria.

Компанията култивира свежа спирулина, която е естествено богата на протеини, витамини и минерали. Крайният продукт, който се предлага на клиентите, е под формата на различни хранителни добавки.

„Култивацията на свежа спирулина изисква тънък баланс между алкалност на средата, осветеност и температура, както и чистота на хранителната среда на микроводораслите“, поясни гостът.

„През 2019 г. разработихме продукт, който е фокусиран върху това да подпомага организма при остри вирусни инфекции. През 2020 г. разбрахме от обратната връзка на клиентите, че в комбинация с пробиотика ни, ползите са още по-големи и резултатите са добри, когато клиентът ги използва като превенция или пък за възстановяване от Covid-19“, разказва Стоев.

През 2021 г. компанията планира да позиционира продуктите си и на външни пазари като Великобритания, САЩ и Германия. 

Към момента в България „Алгае България“ залага предимно на онлайн средата и дигиталните стратегии, за да популяризира продуките си, като в това число и чрез платформата си spirulina.bg.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на рубриката „Bloomberg TV Bulgaria Интервю“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
grainis
преди 3 години
Технология за масово отглеждане на Спирулина във Вертикална Многоетажна Ферма, върху Рото-Елеваторни Рафтове.https://vertikalna-ferma.alle.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още