IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще имаме избор на ваксина срещу COVID, след като доставките станат регулярни

От началото на март стартира електронна система за регистриране на желаещите да се ваксинират, която ще включва и с кой препарат ще искат да се ваксинират

12:37 | 21.02.21 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Костадин Ангелов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Костадин Ангелов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Изборът на ваксина срещу коронавируса е възлов момент в стратегията на българското правителство и ще бъде факт при регулярните доставки на препаратите, каза по време на брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

От 3 март ще стартира електронна система за регистриране на желаещите за ваксиниране. В нея ще могат да се отбележи и с коя ваксина искат да се ваксинират хората, обясни още той.

Личните лекари също могат да започнат да ваксинират своите пациенти. Обмисля се възможност за създаването на мобилни екипи, които да ваксинират трудноподвижни хора, като към тях ще бъде включена и системата за Спешна помощ.

Ангелов заяви, че има достатъчно количества ваксини и могат да бъдат ваксинирани всички желаещи български граждани, както и чужди граждани, които пребивават в България, като например студенти. От началото на седмицата се очакват още ваксини.

"Надеждата е във вашите ръце - повярвайте в науката и във вашите лекари", коментира още здравният министър по време на брифинга и допълни, че правителството е наясно какво прави.

В страната са подготвени 318 ваксинационни кабинети и от днес (21 февруари) те вече работят. Очаква се днес да бъдат ваксинирани около 10 хил. души.

Здравният министър обясни, че на ваксинираните в последните дни се запазват вторите дози. Той беше категоричен, че няма клинични изпитания, които да позволяват ваксиниране с различни препарати, или с по-малко от две дози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
: ))) "такива опашки не бях виждал/а/ от години ..." от терасата на панеляка ли ги виждаш ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
ANAV
преди 3 години
Очертава се пълна катастрофа в масовата ваксинация. Повечето хора се колебаят иили не искат да се ваксинират, тези които искат са информирани и чаката от по-хубавата ваксина. Доставките са оскъдни, а и да бяха по-големи капацитетът ни и организацията за ваксиниране са катастрофални - простата сметка е, че за да се ваксинира полвината население до есента (полвината, защото хората са конспиративно настроени) трябва да се правят точно по 40 000 дози ваксина на ден от утре до края на септември...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 3
Ivel
преди 3 години
Няма достаъчно информация, кое е по-добро, Пфайзера е като иновативен модел лек автомобил с революционен съединител например и сле само няколко години се оказва,че съединителя е трошлив а иновациите са със спорен ефект. Както е казал народа най-добре се смее, който се смее последен. Астрата и Спутника са едно и също и са базирани на нещо изпитано от много десетилетия. Всеки сам да решава какво иска. За най-слабонервните може и двете да си сложите, няма ограничения за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
zelka007
преди 3 години
поръчали са 1млн от pfizer и 0,5млн от moderna ... следи там при вас , ако не в софия и се зареждаш пред ВМА с търпение ... :))) ... че като гледам пещерните хора антиваксъри май ще останат малцинство . такива опашки не бях виждал от години ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
поизчакай ... да докарат по прясна стока ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
"Надеждата е във вашите ръце - повярвайте в науката и във вашите лекари", коментира още здравният министър по време на брифинга и допълни, че правителството е наясно какво прави.кво да му кажеш на тоя ...една майна за него и още една за науката !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 6
Solar Power
преди 3 години
Ще изчакам за Пфайзър. Защо ? Защото гледам какво правят в Израел и Южна Африка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още