IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Тренд": 5 сигурни формации влизат в следващия парламент

"Изправи се! Мутри вън!" и ВМРО са на ръба на парламентарната бариера, показва проучване

10:05 | 26.02.21 г. 6
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Запазва се формулата 5+2 за предстоящите избори – пет сигурни формации влизат в следващото Народно събрание, а две са на ръба на парламентарната бариера. Това става ясно от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“, посветено на нагласите на българите спрямо предстоящите парламентарни избори. Проучването е реализирано в периода между 12 и 19 февруари 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1008 души на възраст над 18 години.

Според данните дистанцията между първите партии леко се увеличава.

Малко по-малко от половината българи (47%) декларират, че със сигурност ще упражнят правото си на глас на предстоящите парламентарни избори. Тези, които се колебаят, остават малко над една пета (21%). Хората, които декларират, че няма да гласуват на 4 април, са 23%, показва още анкетата.

т2 т2

„Сравнението между данните от проучването ни през януари и февруари сочи, че дистанцията между първите две партии леко се увеличава в полза на ГЕРБ, които държат първото място с 28,9% от заявилите, че ще гласуват. БСП се ползва с подкрепата на 24,1% от гласуващите“, коментират от „Тренд“.

т1 т1

Според данните „Има такъв народ“ запазва третата си позиция с 12,9% от гласуващите, следвани плътно от ДПС с 11,1%. Моментната картина сочи, че "Демократична България" е петият сигурен участник в следващото Народно събрание с 6,2% от заявилите, че ще гласуват.

„Изправи се! Мутри вън!“ и ВМРО са на ръба на парламентарната бариера и за тях предизборната кампания ще бъде от решаващо значение, става ясно от проучването.

Под бариерата към момента остават новосформираната „Патриотична коалиция Воля-НФСБ“ (2,6%) и "Възраждане" (1,1%). Останалите партии и коалиции събират под 1% от заявилите, че ще гласуват на предстоящите избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 3 години
щом Мутрата пак води,,,, нищо хубаво няма в тази новина! Реално има ли значение кой друг ще съсипва държавата с него ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
простатаа кърджалийска джанка ... хаха , браво инввестора , *** наистина е кофти дума .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
хехе ... "Бащицата е велик ..." и ти си от категорията на *** Караянчева ... плюе ви , такова ви , все едно , бащица е ... тъпии кухии лейкии .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
Mechkata
преди 3 години
Мила родино...светлото бъдеще е далеч от теб...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
републиканци за българия йог ... това е хубавата новина . патриотите и магарешки и те , силно ще се радвам и пълничкият паспортопродавач да утече и той , мая галева се е надценила много ... учудва ме голямият % за гологлавия простакел и компанията му от злояди и завистливи сценаристчета . но това е изборът на хората , всеки път има да гласуват протестно , и всеки път се наместват нищонеправачи и многоговорещи в тези 10-15% протестни ... Бащицата е велик ... ако не пощипваха толкова очебийно от разни строителни поръчки и консултантски услуги , сигурно щяха и партия да станат като хората , но ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още