IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансирането в България е повече от стартъпите, които да се възползват от него

За добрите стартиращи компании в България не е трудно да достигнат до рисково финансиране, смята серийният предприемач Борис Колев

15:49 | 07.03.21 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Към настоящия момент в България има много повече средства на масата, отколкото стартъпи, които да посегнат към тях. Това заяви Борис Колев, сериен предприемач и изпълнителен директор на CSR Bulgaria, в ефира на предаването "Клуб Investor" по Bloomberg TV Bulgaria

"Не мисля, че е трудно за добрите стартъпи в България да достигнат до рисково финансиране, тъй като се създодоха множество фондове по различните програми. При една такава криза инвеститорите много по-трудно инвестират, но пък пазят много повече пари. Въпросът е обаче кой предприемач и стартъп ще съумее да покаже истински добри резултати, отчети, стратегия и бизнес план", отбеляза Колев.

Изпълнителният директор на CSR Bulgaria сподели, че през годините се е наложило така да преструктурират бизнеса и инвестициите си, че да не са толкова зависими от решенията на държавното управление.

"Следващото управление трябва да успее да се справи с бързите промени в икономиката - данъчната и фискалната политика, да адаптира законодателната част, свързана с работния процес, и най-вече - дигитализацията, тъй като в много администрации тя липсва", каза Колев. 

Един от последните инвестиционни проекти на серийния предприемач е мрежа по подобие на комарник, която спира навлизането на твърди въздушни частици.

"Мрежата е много по-ситна и е съставена от нано-фибърна филтърна мембрана, която всъщност спира мръсния въздух. Проектът стана реалност с помощта на научна лаборатория в Чехия, която е собственик на патента, като ние отговаряме за търговска част и бранда, а те са чисто научният екип зад разработката на мрежата", разказа той.

Борис Колев сподели, че понастоящем за мрежата има засилен интерес от източноазиатските страни, както и от Италия и Англия, като вече е пусната на пазара в Чехия.

Целия разговор може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всички гости на предаването "Клуб Investor" може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 3 години
Не е луд който яде баницата - и тоя не го бърка да харчи чужди пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 3 години
иначе по темата ... това си е проблем от последните 10г. Пари бол... идеи няма!За това парите отиват в апартаменти и биткоини ... малоууумници! или някви зомби старт ъпи дето изначало са безпреспективни, но това незначи че не може да прибереш парите на останалите балъци ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
abdul
преди 3 години
Трябва да си повишим усвояемостта.. може да си вкараме стартъпи от сирия например.А ако и това не помогне, може и на един стартъп двойно, тройно финансиране.Финансиране не е хубаво да артисва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
vaskodd
преди 3 години
@ grainis Срещал съм се с човека и със сигурност не си е падал на главата!https://***.24chasa.bg/mnenia/article/9247712
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 3 години
серийният предприемач ...----Това нещо като сериен изнасилвач ли е ? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
ГЕРБ - ово е стартъп!Ово е стандарт!Усвояваме фондове с'екакви!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
grainis
преди 3 години
Апропо, тая мрежа за комари спира само комари. Мръсния въздух няма как да го спре, защото фините прахови частици затова са фини, защото се мерят в ppm - parts per million - тоест представете си при минималната норма от 50 микрограма на м3 - което е едно Маково семе, фино смляно до микронен размер на частицата и издухано през тази мрежа. Все едно изсипваш брашно през решетката на уличната канализация.СТАРТЪП, та дрънка.Ако случайно някой иска да реши проблема с мръсния въздух в София и другаде, на Нулева ( че и даже Отрицателна Себестойност ), да заповяда и се запознае с Технологията за евтин добив на Карбон-Неутрален Биодизел - гори без сажди, сяра и частици, може да осигури БЕЗПЛАТНА Електро и Топлоенергия за всички Софиянци, плюс безплатно гориво за целия автобусен Градски Транспорт. И разкрива хиляди нови високоплатени работни места.https://nula-energia.alle.bghttps://biodizel.alle.bghttps://vertikalna-ferma.alle.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
grainis
преди 3 години
Другарят Борис Колев явно е падал лошо по глава наскоро. Явно си няма и хабер от фнансиране на стартъпи и на каквото и да било друго - освен футболисти - в България. Като не знае, да пита тия дето от 40 години се борят на тоя тепих.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още