IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent Music започва обратно изкупуване на акции за 1 млрд. долара

Компанията взе решението след големия си борсов срив миналата седмица

11:32 | 29.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Tencent Music Entertainment Group обяви, че планира обратно изкупуване на акции за 1 млрд. долара, след като листнатите ѝ в Съединените щати акции преживяха голям срив на стойността през миналата седмица, пише CNBC.

Обратното изкупуване започва днес и ще продължи през следващите 12 месеца.

Tencent Music е музикалното онлайн звено на китайския технологичен гигант Tencent, който управлява стрийминг услуги и приложения. Компанията, която е листната на Нюйоркската фондова борса, загуби около една трета от стойността си през миналата седмица в рамките на разпродажбите на китайски технологични книжа.

Част от продажбите се случиха, след като Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) прие нов закон, който може да доведе до делистването на чуждестранни фирми, нарушили новите правила за одит.

В петък се появи допълнителен натиск, след като Archegos Capital Management беше принудена да ликвидира позициите си в някои от най-големите китайски технологични компании.

Tencent ще изкупи обратно обикновени акции от клас А под формата на американски депозитарни разписки, посочва тя в изявление.

„Програмата за обратно изкупуване на акции е силна индикация за увереността на борда в бизнес перспективите и дългосрочната стратегия и ние вярваме, че в крайна сметка тя ще бъде от полза за TME (Tencent Music Entertainment) и ще създаде стойност за нашите акционери“, коментира председателят на борда Тун Тао Сан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още