IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфраструктурният план на Байдън ще създаде 19 млн. нови работни места

Според анализ на Moody’s Analytics през целия мандат на сегашния президент на САЩ могат да бъдат прибавени 13,5 млн. работни места с помощта на стратегията

20:50 | 02.04.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Президентът Джо Байдън заяви, че неговия план в подкрепа на инфраструктурата, представен по-рано тази седмица, ще създаде 19 милиона нови работни места, подкрепяйки допълнително възстановяването на американската икономика от пандемията от коронавирус, съобщава Bloomberg.

„Независими анализ показва, че ако приемем този план, икономиката ще създаде 19 милиона работни места“, изтъкна Байдън по време на реч в Белия дом. 

„Планът за работните места в Америка“ на стойност 2,25  трлн. долара, представен от президента в сряда, има за цел да реновира и подобри наличната физическа и технологична инфраструктура на САЩ и да се справи с многогодишното икономическо неравенство в страната.

Стратегията на Байдън се фокусира върху новите работни места при профсъюзите и върху изграждането на работнически синдикати. Тя също така цели да създаде работни места чрез програми, основаващи се на климатичния ангажимент, строителството на достъпни жилища и почистването на изоставени мини и стари петролни кладенци.

Според анализ на Moody’s Analytics планът на Байдън ще забави „незначително“ растежа на икономиката през следващата година, тъй като по-високите данъци върху корпорациите, които плащат за инициативите, ще влязат в сила преди новите разходи за инфраструктура или проекти да стартират.

Но от 2023 г. планът ще започне да подпомага растежа и работните места, като до края на мандата на Байдън заетостта в страната ще се увеличи с 13,5 млн. работни места, в сравнение с 11,4 млн. без наличието на инфраструктурната инициатива, добавят от Moody’s Analytics.

Пазарът за работните места започва да придобива все по-ясен смисъл, докато редица предприятия и училища отново отварят врати и възстановяват дейност с напредъка на ваксинациите.

Американските работодатели успяха да добавят най-много работни места за последните седем месеца през март, според доклад на Министерството на труда, който беше публикуван по-рано в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
На думиизглежда добре.Остават обаче много въпроси, някои от които доста смущаващи.1. Задължително ли е, че ще се получи точно така както Вождът твърди?2. Как ще се отрази това на инфлация, доходност, акции, облигации, пазари?3. Вземането на тези средства от технологичните компании как ще се отрази на жестоката технологична конкуренция и иновациите? Това няма ли да забави технологично САЩ с 10-15 години спрямо останалият свят?4. Корпорациите дали така доброволно и лесно ще сътрудничат на Вожда разделяйки се с такава част от труда и постиженията си в икономически смисъл?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Независими анализ показва, че ако приемем този план, икономиката ще създаде 19 милиона работни места, изтъкна Байдън по време на реч в Белия дом.."Леле леле леле.Никой не може да ви даде толкова , колкото мога да ви обещая.Тоя се раздава повече и от Боко бе.Ашколсун бе , чоджум, както се казва на чист български или Посмали ***, отново на чист български.Малко по-надолу гледам Moodys Analytics са дали малко по-реалистична картина, но и те според мен са доста далеч от истината.Първо сумата от 2.25 трилиона е предвидена за 8 години, т.е. по 280 млрд$ на година, сума,която е доста мижава на фона на размера на американската икономика от 21 трлн$.И второ, голяма част от положителните ефекти за заетостта в този план ще бъдат нулирани от отрицателните такива от повишаването на данъците върху корпоративните печалби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
ще създаде... Пруко, *** не ще!Много янки напускат работа, да стоят на тия помощи от коронобесието!И това не съм го измислил аз, просто проверете.При съпоставими пари, що да ходят да се гърчат?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още