IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарната капитализация на криптовалутите достигна 2 трлн. долара

Капитализацията на биткойна нарасна до 1,1 трлн. долара

20:16 | 05.04.21 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Пазарната капитализация на криптовалутите достигна исторически високо ниво от 2 трилиона долара, сочат данни на анализаторските компании CoinGecko и Blockfolio. 

В момента цената на биткойна нараства с 1,4% до 59 025 долара, като пазарната капитализация на най-популярния токен достига 1,1 трлн. долара, съобщава Ройтерс.

През последните месеци няколко основни катализатора засилиха ценовия ръст както при биткойна, така и при етера, които достигнаха нови рекордни рекорди.

Финансови институции, като PayPal и Visa, започват активно да поддържат криптовалути, като интересът към биткойн запазва своя възходящ тренд.

През 2021 г. биткойнът се сблъсква с няколко краткосрочни корекции, но сега успява да запази стойности над 50 000 долара в продължение на близо месец, отчитайки по-ниска волатилност в сравнение с алткойните.

Ръстовете са факт три дни след като цената на етера достигна рекорд от почти 2100 долара. Оттогава втората по пазарна капитализация криптовалута се стабилизира на равнище от над 2000 долара, а в понеделник се разменя за 2056,65 долара, което е спад от над 1% за последните 24 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
... техните пенсионери за разлика от нашите ще имат двойни пенсийки :)---много долно и нагло от твоя страна... че даже и ехидна усмивка си пуснал накрая! Наежил си се на парите на жалките пенсионери... Даже като се замисля мениджърите трябва да бъдат съдени! Не може ей така да участват в пирамиди и понци схеми... Те утре ще заложат целия капитал в някое Лас Вегаско казино, баси !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
Solar Power
преди 2 години
Така де .... само,че от над 10 години го чакаме. Освен това доста пенсионни фондове вече инвестираха в това и техните пенсионери за разлика от нашите ще имат двойни пенсийки :)А нашия сребърен фонд стоят едни пари и всяка година -2%. Можеше поне с 5% от тях да се купува злато.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
otgorata
преди 2 години
Някой ще обере паричките, а 99% от любителите на криптовалути ще запят с пръст в устата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още