IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският парламент отмени коронавирусните ограничения за ваксинирани хора

Гласуването идва в момент, когато броят на новозаразените в Германия бележи спад, а ваксинационната кампания напредва с добро темпо

22:43 | 06.05.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Долната камара на германския парламент гласува отмяна на редица коронавирусни ограничения за хора, които са ваксинирани срещу COVID-19 или са го преболедували, предава ДПА.

Новата мярка позволява на тези хора да се срещат без ограничения в броя на участниците в събирания, а освен това няма да бъдат броени при събирания с неваксинирани, тоест ще се гледа само броят на неваксинираните при проверка дали са спазени лимитите за брой участници. 

В подкрепа на отмяната гласуваха партиите от управляващата коалиция, както и Зелените и партия "Левите". Либералната Свободна демократична партия се въздържа, а крайнодясната "Алтернатива за Германия" гласува "против".

Ако мярката бъде приета и в горната камара утре, тя може да влезе в сила още този уикенд, допълва БТА.

Гласуването идва в момент, когато броят на новозаразените в Германия бележи спад, а ваксинационната кампания напредва с добро темпо.

Вчера новозаразените за последните 24 часа са били 18 034, което е спад от 19% на седмична база.

Над 8% от германците вече са изцяло ваксинирани, а над 30% са получили поне една доза ваксина, като сега темпото на ваксиниране е над 1 милион инжекции на ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
neon7
преди 2 години
Казвал съм ти го,но пак ще повторя .Шубетата търсят "застраховка"под формата на ваксина.Колко ще е"застраховка" ще видим скоро!https://conservativedailypost.com/yale-epidemiologist-60-of-new-covid-cases-are-in-people-already-vaccinated/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
дежурните шубета са се разписали по веднАж ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis23
преди 2 години
и швабите са нещacтнaa колония кат наща и биват нагъзвaни и брyтално разпоpвани на площада от eeбане кат нас от Сашoвци, само с едната тънка разлика че тамошния народ са оФце и сичко праят, докат нашия са напреко чепати кочoвe, които точно обратното праят което е и за добро в случая .....Фчера у Сейшелите най мноо проблеми а най мноо ваксани, НО явно ньемцй не читали и не видяли .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
neon7
преди 2 години
АFD: КОВИД-ваксинираните могат да разнасят S-протеин, вредящ на неваксиниранитеhttps://anonybulgaria.wordpress.com/2021/05/06/аfd-ковид-ваксинираните-могат-да-разнас/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
julian12
преди 2 години
Тоест здравите хора са наказани. Ако така го е карал без да разбере е прецакан. Що за тъ по тия??????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още