IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Велизар Енчев: Целта на „Има такъв народ“ е да бъде патерица на властта

В партията на Слави Трифонов няма нито един човек, който да става за премиер, категоричен е депутатът от БСП

10:30 | 08.05.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Изборния кодекс е променен в последния момент, за да гарантира увеличаване на резултата на ДПС в Турция, заяви пред БНТ депутатът от БСП Велизар Енчев.

"Вотът от Турция може чувствително да изкриви резултатите от парламентарните избори в България в полза на ДПС", посочи Енчев.

Според него партията "Има такъв народ" е обслужила ГЕРБ като ѝ е „хвърлила спасителен пояс“, отказвайки да състави правителство с подкрепата на БСП. 

"В момента, в който (Слави) Трифонов заяви, че не желае подкрепата на БСП, от този момент стана ясно, че правителство не може да има. Ако наистина искаше да демонтира модела ГЕРБ, трябваше да приеме протегнатата ръка на БСП, което означава, че Слави Трифонов обслужва директно партия ГЕРБ", категоричен бе депутатът.

Енчев заяви още, че в групата на "Има такъв народ" няма нито един човек който да става за премиер. Според Енчев това означава, че не са мислили да управляват, а да бъдат патерица на властта. Според Енчев партията "Има такъв народ" обслужва ГЕРБ и ДПС.

"Не бих искал служебното правителство на Радев да изглежда като служебното правителство на проф. Герджиков, тъй като то беше провал. Иска ми се да продължи работата на Комисията за ревизията на управлението на ГЕРБ. Прокуратурата трябва да се самосезира", споделя още Енчев.

Той изрази учудването си от евентуалния министерски пост на Деница Златева в служебното правителство.

"Силно ще бъда изненадан ако президентът Румен Радев покани Деница Златева, която е приела да бъде управляващ директор на едно от най-големите енергийни дружества в България, което означава, че влиза в кохортата на партия ГЕРБ. Аз не бих приел нейната кандидатура, като кандидатура на БСП, това е лично мое мнение", допълни той.

Според Енчев в Избирателния кодекс има две пробойни, политическа и юридическа.

"Политическата е в полза на ДПС, а юридическата пробойна е, че вътре има две клаузи, които взаимно се бият. Гласува се само в посолствата на Република България, а втората, която беше приета, че може да се гласува в секции извън посолствата със заявление от 40 човека, това е юридическа пробойна. Аз съм силно удивен от реакцията на държавния глава, който пусна закона, вместо да го върне за прегласуване и да наложи вето", каза още Енчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
forexar
преди 2 години
Много по-лесно е друг да носи отговорност , а ти да го критикуваш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
serafima
преди 2 години
Не трябваше да се изненадвам от думите на г-н Велизар Енчев. Имахме с него кратък задочен спор около неговото толериране на политиката на Бойко Борисов преди да влезе в НС от страна на безценния (Д)алавери Симеонов Балевски. Реших, че е случайно залитането му. Сега го упреквам в ограниченост и твърдоглавие. Не може да погледне в по-широк аспект. Толкова си може.След като БСП се докара пред ИТН (не съм гласувала за нито една от двете партии) и Нинова им каза, без да им бъде искано, че ще ги подкрепят без да искат длъжности (после добавиха "при някои условия") ИТН не прие, те се почувстваха отритнати и заедно с ГЕРБ и ДПС им спретнаха още в деня, когато ИТН върна мандата такъв грозен номер на протестните партии, като блокираха заседанието, че само показаха колко Слави щеше да сбърка, ако ги беше послушал. Това не разбира и адв. Хаджигенов- слушала съм го с години при Сашо Диков, но не бях забелязала какъв аджамия е в някои отношения.Съжалението ми е за БСП и в частност Велизар Енчев. Още едно доказателство, че аналогови хора не могат да управляват в ерата на дигитализацията. И затова се страхуват от машинно гласуване. Никой в страната не се бои от банкомат, но от машинно гласуване, което е по-просто - ДА.Днес ни разсмя онова нещо от Порто, който страстно защитаваше дигитализацията, а тук праща хората да пасат оФце, садят картофи, направи първа копка на суперкомпютър (??!!) и НИЩО до този момент не последва от него вече повече от 6 месеца. СЕФТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още