IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВМРО, "Воля" и НФСБ правят нова коалиция

Въпреки взаимните критики в предишното управление трите партии ще се явят заедно на изборите на 11 юли

16:51 | 20.05.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

ВМРО, „Воля“ и НФСБ ще се явят обединени на изборите на 11 юли в коалицията „Българските патриоти“. Това съобщиха от пресцентровете на политическите сили.

Трите партии са подписали предизборно споразумение, с което поставят и началото на обещаното обединение на патриотичния сектор в България, става ясно още информацията.

Без лидерите в листите новата формация дава заявка за продължаване на твърдата политика в защита на националните интереси, категорични са от новата формация. 

Патриотичната коалиция се обединява около 10 основни принципа. Водещи сред тях са национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни, повишаване на доходите и пенсиите, мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит, преодоляване на демографската катастрофа, недопускане на ДПС в управлението на България, независима и национално отговорна външна политика, защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове, прекратяване на социалния паразитизъм, въвеждане на образователен ценз при гласуване, децентрализация, нулева толерантност към корупцията, както и нов Обществен договор.

Новината донякъде е изненада, защото в 44-ото Народно събрание отношенията между Веселин Марешки от "Воля" и Валери Симеонов от НФСБ бяха меко казано на ръба на добрия тон. Лидерът на „Воля“ не се разбираше и с Красимир Каракачанов, с когото непрекъснато се обиждаха чрез медийни изяви или от парламентарната трибуна. Двамата често се обвиняваха в задкулисни игри и участия в престъпни схеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Shadow1
преди 2 години
Амбалажа се обедини така по-лесно може да се заобикаля.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още