IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini се радва на засилено търсене на своите суперавтомобили

Марката очаква „силен растеж“ през 2021 г., като вече е получила заявки за всички коли, които трябва да бъдат произведени през първите 10 месеца на годината

17:17 | 11.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Италианската марка суперавтомобили Lamborghini заяви, че почти е разпродала всички предвидени за производство превозни средства за годината, тъй като затихването на пандемията от коронавирус стимулира по-богатите хора да харчат повече след месеци на социална дистанция, пише Bloomberg. 

Компанията очаква „силен растеж“ през 2021 г., като вече е продала всички автомобили, които трябва да бъдат произведени през първите 10 месеца на годината, заяви главният изпълнителен директор на Lamborghini Щефан Винкелман.

„Въпреки двумесечното затваряне поради пандемията 2020 г. се оказа една от най-силните години за Lamborghini досега", изтъква Винкелман. По неговите думи доставките на Lamborghini са нараснали с почти 25% до ново рекордно ниво през първото тримесечие на 2021 г.

И докато автомобилите на концерна продължават да се радват на засилени продажби, Lamborghini се ангажира с прехода към електрификация, инвестирайки 1,5 млрд. евро в плъгин хибриди, които трябва да се появяват на пазара до 2024 г., Марката планира да пусне и своето първо изцяло електрическо превозно средство през втората половина на това десетилетие.

Lamborghini не иска да бъде на всяка цена първият от сегмента, извършил прехода, посочва Винкелман. „За електрификацията трябва да изберем подходящия момент, когато пазарът ще е готов“, добавя той.

Планът на Lamborghini е да модифицира своите модели, като Huracan, Aventador и Urus, в хибридни версии до края на 2024 г., посочи Винкелман пред журналисти по време на видео пресконференция.

Малко след това Volkswagen потвърди плановете си да запази собствеността върху марката, след като стана ясно, че концернът е получил предложение за продажба на бранда срещу 7,5 млрд. евро.

През ноември VW сигнализира, че се подготвя да осъществи първично публично предлагане (IPO) на Lamborghini и италианската марка мотоциклети Ducati, но обяви месец по-късно, че плановете се замразяват.

Lamborghini е собственост на групата VW чрез дъщерното ѝ дружество Audi. Говорител на Audi също заяви, че марката спортни автомобили не се продава. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още