IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България вече е в зелената Covid зона в ЕС

Според служебния министър на здравеопазването рискът може да бъде намален чрез масова имунизация

11:06 | 20.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС</em></p>

Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

България попада в зелената зона на картата на Европейския съюз за състоянието на коронавирусната пандемия на Стария континент, обяви Министерството на здравеопазването.

По думите на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров една от причините за това са вече ваксинираните хора, които „създават бариера пред разпространението на вируса“. От друга страна стоят усилията на медиците в болничната, извънболничната и спешната помощ, както и служителите на администрацията, които са пряко ангажирани в борбата с коронавируса, допълни той.

Това, че сме в зелена зона, е повод за радост, но не би трябвало да ни успокоява прекалено много, коментира служебният министър на здравеопазването.

 „Опасността не е отминала и единственият начин да намалим риска е като се ваксинираме масово. Нека използваме летните месеци и да го направим, за да можем да се върнем към нормалния начин на работа“, призова Кацаров.

Утре той де щаде брифинг, в който ще сподели повече за развитието на коронакризата в България.

Междувременно данни от Единния информационен портал показват, че едва 0,49 на сто от направените през последното денонощие тестове за Covid-19 у нас, са положителни. Броят на установените новозаразени е 41, след като са направени общо 8438 теста за 24 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още