IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваксината срещу коронавирус ще е задължителна за здравните работници във Франция

Всички работници, които контактуват с уязвими хора, също ще трябва да приемат ваксина срещу коронавирус до 15 септември, след което ще има санкции

22:16 | 12.07.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Marco Bello/Bloomberg</em></p>

Снимка: Marco Bello/Bloomberg

Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че заради борбата срещу разрастването на коронавирусната епидемия в страната ваксинацията срещу Covid-19 ще бъде задължителна за всички здравни работници и за всички други работници, които са в контакт с уязвими хора, предават световните агенции.

"Тези хора ще имат възможност до 15 септември да се ваксинират и след това ще се прилагат санкции", каза Макрон в обръщение към сънародниците си, предава БТА.

"Ако не действаме сега, броят на новозаразените и на приетите в болница с коронавируса ще нарасне", предупреди Макрон.

Той съобщи, че от началото на август ще бъде въведено използването на здравния пропуск за достъп до ресторантите, баровете, до самолетите и до влаковете. Още от 21 юли здравният пропуск ще се изисква за достъп до събития с повече от 50 души, добави Макрон.

Президентът също така съобщи, че се връща вечерният час на остров Реюнион и Мартиника, които са презоекански френски територии.

Решението на Макрон идва след препоръката на здравния регулатор на Франция от събота за задължителната ваксинация за здравните работници. Институцията също така препоръчва да се използват ваксини, базирани на иРНК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
julian12
преди 2 години
Фашизъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още