IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгартабак холдинг" с точка за дивидент на общото събрание

Размерът на дивидента не е обявен

11:41 | 22.07.21 г. 2
<p>
	<em>&nbsp;Холдингът отдавна не произвежда цигари.&nbsp;</em><em>Снимка: Архив Ройтерс</em><br />
	&nbsp;</p>

 Холдингът отдавна не произвежда цигари. Снимка: Архив Ройтерс
 

Съветът на директорите на “Булгартабак холдинг“ свиква редовно годишно общо събрание на акционерите на 29 юли 2021 г. с точка за разпределяне на дивидент, показва поканата, публикувана чрез „Българска фондова борса“ АД.

Какъв ще е размерът на дивидента не е обявено, затова ще се видят предложенията в самия ден. Има леко несъответствие в представените документи, защото в поканата пише „общото събрание приема предложението на Съвета на директорите за разпределяне на печалба, включено в материалите по дневния ред на общото събрание“. Конкретно предложение към материалите обаче няма. Това не е проблем, защото на място акционерите може да направят предложения и да ги гласуват.

„Булгартабак холдинг“ АД има неконсолидирана печалба за 2021 г. от 23,9 млн. лв., основно формирана от 18 млн. лв. при продажба на инвестиции. Това прави по 3,25 лв. на акция. Основният капитал е разпределен в 7,367 млн. акции. Натрупаните печалби са 84 млн. лв., а основният капитал е 98,7 млн. лв.

На събранието на 29 юли 2021 г. ще се гласуват и рутинните точки за подобно събитие, като одобрение на отчети и избор на одитор.

Има още една особеност при поканата. Тя е представена на обществеността на 20 юли 2021 г., събранието е за 29 юли 2021 г., или само 9 дни по-рано, а законовият срок е 30 дни. Възможно е събранието да получи принудителна административна мярка „да не се провежда“ от Комисията за финансов надзор.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
kaputov
преди 2 години
Поканата е публикувана на 22.06.21 в ТР и едва ли ще получи принудителна административна мярка да не се провежда от Комисията за финансов надзор.Интересно е че ше се проведе в седалището на фирмата-,СОФИЯ, УЛ. ГРАФ ИГНАТИЕВ 62,обаче сградата вече е собственост на "ЮГ Пропърти"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
4i40
преди 2 години
На Шишо му трябват декларирани приходи....пп Всите прасета на салам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още