IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слави Трифонов: Ако не се върне здравият разум, ще се иде към предсрочни избори

Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента, написа лидерът на ИТН

16:26 | 29.07.21 г. 9
<p>
	Снимка: БГНЕС&nbsp;</p>

Снимка: БГНЕС 

Лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов се включи с коментар на политическите събития от последните дни, които поставят под въпрос дали ще има ново правителство.

„Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува само защото се играе от мръсни хора. Далеч по-просто е човек да се опира на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции, фантазии и желания“, написа Трифонов в профила си във Facebook.

„Суверенът така е решил - има такива партии в парламента, политическа партия „Има такъв народ“ е на първо място и много трудно ще се състави правителство. Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото. Впоследствие имаше експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. Ще го кажа още веднъж – без ДПС и ГЕРБ. И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа, заради влиянието на ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити, заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС. И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?

Защо го прави това? Нямам никаква представа. Мога само да гадая, а аз вече казах, а и по принцип съм такъв човек, че се опирам на факти, а не на гадания. Факт е, че ако не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна.“

Изявлението на Трифонов е заради изказване от сряда на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, че част от министрите на служебния кабинет са подходящи да останат и в редовен кабинет. 

Тази сутрин заместник-председателят на най-голямата парламентарна партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви, че представители на т. нар. партии на промените тласкат страната към нови избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Тоа пък Трифонов??К'ъв здрав разум търси в чалгария. Ако тук имаше здрав разум такива лъжци като него нямаше да са нищо повече от селски кръчмарски музиканти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 1
IMRO
преди 2 години
По-скоро ти трябва да си върнеш здравия разум, но след три десетилетия с всичко, което може да се шмърка и пуши, това мисля, че е кауза пердута.Колкото до новите избори, хайде, чакаме те октомври. Едно ти гарантирам: няма да си нито на първо, нито на второ място
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 1
IMRO
преди 2 години
По-скоро ти трябва да си върнеш здравия разум, но след три десетилетия с всичко, което може да се шмърка и пуши, това мисля, че е кауза пердута.Колкото до новите избори, хайде, чакаме те октомври. Едно ти гарантирам: няма да си нито на първо, нито на второ място
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 5
serafima
преди 2 години
Не зная за какво точно става дума, но едно е ясно: НЯМА толкова *** народ като обкръжението около Слави. Първо, спряха дъха на хората с ТВРЪДЕ предварителната обява на правителство от събрани от кол и въже хора, преди ВЪОБЩЕ да бяха обявили резултатите от изборите и да им беше даден мандат. Второ, показват невероятна тъпота и липса на политическа и социална култура и умение за политическа комуникация. Трето, с това, че имат САМО два мандата повече от ОПГ ГЕР(БКП) ще уплашат гаргите. Ще се издънят още първия ден.Народна поговорка: никой не може толкова зло да си направи, колкото той самият - та и ИТН, Помнете, че хората ще се отвратят от вас и няма да ви гледат дори на концерти. Ще ви видим как ще си изкарвате хляба. Май много си повярвахте. Е, НЕ СТЕ ВЕЛИКИ! Лично аз ви обръщам гръб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
penman
преди 2 години
*** на Иван Костов са най-уродливия тумор на българския политически живот. Манипулатори, лъжци и хайдуци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
melon
преди 2 години
Хайде сега - Христо Иванов му е виновен. Нещо шикалкави...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 4
khao
преди 2 години
по добре е нови избори, или си правете коалиция с герб и дпс... стига си цапал ефира!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Моабет да става
преди 2 години
Какво има да се занимават с глупусти и да правят такива изявления заради които по-късно ще имат трудности да се договорят. Да направят така както декларират от началото на този парламент. Предлагат правителство и програма която това правителство да изпълнява. Ако получат достатъчна подкрепа добре почват да управляват ако ли не както си е по закон. Не бива да се правят внушения, че страната върви към нови избори. Това е далече. Преди това има още два мандата за съставяне на правителство. За вторият мандат е почти сигурно, ГЕРБ ще го върнат дали веднага или след гласуване в парламента, въпрос на една седмица. Третият мандат обаче не е ясно дали няма да донесе изненади. Само като теоретическа възможност ако третият мандат отиде при Мая Манолова. И да си представим тя успее да направи ткъв шпагат и успее да убеди и левите и десните да я подкрепят. Тогава ИТН няма да участват с министри а само ще трябва да подкрепят програма. И тогава Слави ще е поставен пред още по-трудна ситуация. Победител с най-много депутати, без министри да подкрепи "собствените" си обещания. Това че подобри резултатите си от предишните избори и отиде на първо място явно му създава усещане, че винаги ще е така. Колата може да се преобърне и от малко камъче. Да се отида на поредни избори според мен ще е грешка за ИТН. През есента хората ще са уморени от непрекъснати избори някой ще са загубили вяра в Слави защото са чакали действия а не само политическо говорене. Ще повторя Ванката когато почне да го дрзви Краси:- Карай по сценарий!По действията ще си проличи кой какво прави не по думите. Христо Иванов казал нещо. Децата се впечатляват от думи, народа чака действия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
Ernan Kortes
преди 2 години
Суверена не е решил така ,суверена иска затвор и присъди за всичките грабежи ,далавери и отколнявания на пари от държавната хазна .Проблема е че няма разлики между партии и личности,всички сте в кюпа с една цел да продължите с далаверите за наша сметка .В това е проблема .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още