IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Ще предложим Даниел Митов за премиер и ще върнем мандата

Искаме да могат хората да сравняват това, което предлагаме ние, каза лидерът на ГЕРБ

12:29 | 11.08.21 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Facebook</em></p>

Снимка: Facebook

Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим на парламентарната група Даниел Митов за премиер и ще представим отпред пред президентството състав на кабинет, за да могат хората да сравняват това, което предлагаме ние, след което веднага ще върнем мандата, както сме заявили. Това обяви на брифинг от централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. 

Бившият премиер обяви, че той и хората му искат да стоят много далеч от всичко, което се случва в българската политика в този момент.

„Когато започва една предизборна кампания, партиите слагат на плакатите си слоган. Както тук пише: "Ред в хаоса" - това е на ГЕРБ-СДС", продължи Борисов.

По думите му "небивалата конституционна криза, в която ни е вкарал Радев с неговите марионетки партии, достига върхове".

Според Борисов ГЕРБ са оставили държавата в най-блестящата ситуация от всички в Европа. „Ние отворихме ресторантите и нощните заведения месеци преди другите държави", подчерта той и упрекна служебното правителство, че не са продължили започнатата от партията му кампания по ваксинацията срещу COVID-19. 

Бившият премиер призова партиите в НС да се уважават.

„ГЕРБ не ви пречи с нищо в момента. Имате перфектно мнозинство в парламента. Имаше илюзия, че ще направите правителство без ГЕРБ. Решете всички въпроси по начина, по който сте го казали в слогана. Молбата ми към колегите е да се смирят. Те да си решат какво да направят, но с добро. Видя се, че с омраза и с обиди нищо не се случва. Не виждам как ще поддържат илюзията и ще накарат българите да гласуват за трети път, особено в пандемия",  поясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов обаче отказа да коментира евентуална кандидатура за президент от ГЕРБ, преди да минат парламентарните избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
Valentin13
преди 2 години
аз имам своя теория - първо са марксистите, Ленин - всеобщи свободии, приказки, лозунги, х.омо и т.д.. после се появява Троцки и е малко по-силово и целенасочено, после идва Сталин и всичко ляга на местото си.Юри Безменов добре го обяснява в тубата. не уважавам човек, който е предал родината си, но той е откровено обяснителен. днешното състояние на Запада е резултат от дългогодишната съветска пропаганда.всъщност комунизма е на път да победи на Запад, докато руснаците отдавна се оттърваха от него.Въпросът стои със страшна сила обаче - кой всъщност е победителят в Студената война?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
А защо не Троцкисти. В САЩ сега е модерно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
++100
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Valentin13
преди 2 години
и после следват софийските нео-марксисти.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още