IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира да похарчи 500 млн. долара за маркетинга на Apple TV+

Разходите са предвидени за 2020 г.

22:24 | 10.09.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple планира да похарчи повече от 500 млн. долара за маркетинга на стрийминг услугата си Apple TV+ тази година, пише The Information, позовавайки се на свой източник, запознат с въпроса.

Компанията възнамерява значително да увеличи пускането на нови сериали и филми до поне един седмично през 2022 г. Това е повече от двойно спрямо темпото от настоящата година, допълва изданието, като цитира друг източник, запознат със случващото се.

Apple не е отговорила на запитванията на Ройтерс за коментар.

Решението на компанията да заложи на повече съдържание и реклама е обявено в момент, в който тя се бори с все по-голяма конкуренция от вече утвърдени играчи, като Netflix, Disney+ на Walt Disney и Prime Video на Amazon.com.

Въпреки че Apple TV+ все още изостава спрямо тези конкуренти, броят на абонатите ѝ не е за пренебрегване, още повече като се има предвид, че пандемията значително попречи на снимките на филми и сериали през миналата година. По-рано анализатори прогнозираха, че видео стрийминг услугата има около 40 млн. абонати към края на миналата година. С

Според един от източниците на The Information близо половината от абонатите на услугата плащат за нея, а останалите все още ползват безплатния тестов период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Оффф, късно е либе за китка. Тия им планове са поне на 20 години. Минимум.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още