IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наталия Киселова: Важните законопроекти в този парламент няма да бъдат разгледани

Вероятно днес или утре ще има указ от президента за разпускане на НС, твърди експертът

11:57 | 13.09.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Важните законопроекти в този парламент няма да бъдат разгледани. Това каза пред БНТ експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

По думите ѝ сегашният състав на парламента всъщност месеци наред показваше, че му е липсвала предизборната кампания.

„Усилията от отделни парламентарни групи да се позиционират кои ще бъдат на власт и кои ще са в опозиция доведе до това всички да искат да са опозиция на президента и на служебното правителство", коментира тя. 

Киселова е категорична, че народните представители са пропуснали много шансове.

„Всеки ден имаше възможност да се отстъпи. И сега да се спори за един ден и да се прави съдебна реформа по този начин ми се струва част от политическата кампания“, каза експертът и добави, че председателят на Народното събрание е трябвало да свика заседание или в понеделник, или във вторник.

"Тогава, когато народните представители са пресирани във времето, вече е ясно, че се отива на предсрочни избори. Председателят трябва да прецени дали да удовлетвори желанието в този дневен ред или да насрочи редовно заседание с друг", каза Киселова.

Според нея Киселова днес или утре президентът би трябвало да издаде указ за разпускане на НС.

Припомняме, че късно през нощта в петък депутатите успяха окончателно да приемат актуализацията на бюджета, което бе условието на Румен Радев, за да предприеме действия по разпускането на парламента. Председателят на Народното събрание Ива Митева пък отнесе доста критики за това, че не насрочи извънредни заседания за днес и утре, с което да бъдат приети други важни законопроекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Кисимов
преди 2 години
Ристича от Демонична Бавария беше обещал да сваля ДДС на 18%.Журналята що не го налазиха за най-важното обещание сякаш това не засяга никого а всъщност тъкмо това засяга всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още