IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков: Ще подпишем споразумения с ДБ и ИБГНИ

Искаме да покажем на българския народ, че вярваме, че следващото правителство ще бъде коалиционно, казва бившият икономически министър

10:33 | 03.10.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кирил Петков. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Кирил Петков. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Първите и най-предпочитани партньори за новата политическа формация „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков са „Изправи се.БГ! Ние идваме“ /ИБГНИ/ и „Демократична България“ /ДБ/, съобщи самият Кирил Петков в ефира на bTV.

„Там имаме най-изчистена теза за общо действие. Смятаме даже да подпишем документ, който след изборите да се превърне в коалиция. Да покажем на българския народ, че вярваме, че следващото правителство ще бъде коалиционно“, каза Петков.

„Ще го наречем Принципи на бъдещо управление, в които ще сложим всички важни за нас неща – да не се покачват данъците, смяна на главния прокурор, здраве и образование – да са основни приоритети. Никой, който гласува за една от тези три партии, да не се чуди какво ще се случи след изборите. Да, ние ще се явим под форма на коалиция“, каза той и добави, че от организацията му са отворени и за преговори с „Има такъв народ“.

Петков коментира и отношенията на партията му към две от т. нар. партии на статуквото. За ДПС той коментира, че ако седнат на масата и си признаят, че Делян Пеевски е символ на корупцията и е причинител на санкциите около закона "Магнитски", ще може да се мисли за общи действия, а за ГЕРБ условията са те да си признаят за корупционните практики.

Петков посочи още, че "Продължаваме промяната" не се ръководи от его и за постове няма да настоява. Той вижда добър правосъден министър в лицето на някой, излъчен от "Демократична България", защото обединението мисли по темата от дълго време и има голям капацитет. Социален министър пък е възможно да бъде излъчен от "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Мотивът - формацията има ляв и силен фокус върху социалните дейности. Бъдещ транспортен министър би бил от "Продължаваме промяната" – вероятно има предвид основателя на куриерската фирма "ЕКОНТ".

Бившият икономически министър коментира още, че мечтата му е да има 121 честни депутати в парламента, Румен Радев да си остане президент, а Лозан Панов да е главен прокурор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
bgMan
преди 2 години
Време е мошениците и крадците от ГЕРБ, БСП и ДПС да отиват в затвора и в историята. Преядоха с власт и си мислят, че нищо не ги застрашава каквито и престъпления и кражби да вършат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
penman
преди 2 години
Мошенниците, както и да се наименуват, са си все лъжци и хайдуци! Народът е казал: "краставите магарета се душкат".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
bgMan
преди 2 години
Не съм сигурен дали е възможно, но ако ГЕРБ, БСП и ДПС изпаднат в изолация и опозиция като в същото време има правителство със стабилна подкрепа и без тях ще е направо чудесно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още