IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ива Митева: Слави Трифонов навярно няма да е кандидат за депутат

И двата парламента показаха, че „Има такъв народ“ иска промяна, твърди бившият председател на НС

10:48 | 03.10.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Слави Трифонов по време на пресконференция през 2020 г. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Слави Трифонов по време на пресконференция през 2020 г. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

След като Слави Трифонов се отказа от влизане в предния парламент, по всяка вероятност той няма да бъде кандидат за народен представител. Това мнение изказа бившият председател на Народното събрание и депутат от „Има такъв народ“ Ива Митева в интервю за БНТ.

„И двата парламента - 45 и 46-и, показаха, че ако някой иска промяна, то това е "Има такъв народ. Ако имаше задкулисие, щяхме да направим кабинет“, коментира още Митева. Тя бе категорична, че и в двата парламента, на които бе избрана за председател, никой не ѝ е казвал какви решения да взима и никой не ѝ се е обаждал да ѝ влияе.

„Проблемите са страшно много и трябва да говорим повече за здравеопазване, образование, социални дейности, не само закриването на специализирания съд и прокуратура. Трябва хората да ни покажат какви промени искат, кои са най-важни за тях“, каза още тя.

Митева атакува остро и Татяна Дончева от "Изправи се.БГ! Ние идваме!", с която партията на Трифонов на няколко пъти влезе в конфликт. „Смятам, че човек трябва дълбоко да се срамува за това и няма място в политиката, когато с лека ръка опетнява достойнството на някого“, коментира Митева, имайки предвид вчерашните коментари на Дончева по адрес на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, чиято кандидатура за президент вероятно ще бъде подкрепена от ГЕРБ-СДС.

„Има такъв народ" застана зад Румен Радев, защото се оказа силен мъж, президент, който отстоява позиции и има смелостта на излезе и да се противопостави на всичко, което се случва в България. Хубаво е, че има още кандидати, защото наистина изборите са състезание“, коментира още Митева.

Тя подчерта, че актуализацията на бюджета не е заслуга на бившия финансов министър Асен Василев, а на парламента. „Ще ми се хората да чуват какво им казваме. Не съм съгласна с такова разграничение, Христо Иванов - съдебната реформа, ИБГНИ -социалната политика, а Харвард - икономическата политика“, каза още Митева и категоризира съдебните закони, които бяха внесени в предишния парламент, като не добри. Тя бе категорична, че промени в съдебната система са необходими, но има да се обсъждат много неща, включително дали изобщо ни е необходим главен прокурор, къде е мястото на прокуратурата, кариерните бонуси в системата и т.н. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
serafima
преди 2 години
"Имаше такъв народ, Няма такава партия".Правя уговорката - не съм гласувала за ИТН и никога не съм дори помисляла за това. И все пак, когато според най-лошите предвиждания Слави щеше да бъде един нов Бареков, някак си не се съгласявах. Все си мисля, че хората са различни, а и когато има лош прецедент, умните го избягват. СТАНА ПО-ЗЛЕ отколкото ВЪОБЩЕ можех да си представя. За политик НЕ СТАВАШ, СЛАВИ! Висок на ръст, къс на ум си! ИТН трябваше да дискредитира двете партии на протеста.Партиите ГЕРБ=ДПС=ИНН. ИТН се уплашиха и започнаха атаки срещу Кирил Петков и Асен Василев. след като онези не се навиха да влязат при тях. Сега си обръщат задницата. Треперете. Има защо. Изложихте се като партия, както НИКОЯ ДРУГА НЕ ГО Е ПРАВИЛА за толкова кратко време. И общото между тези три партии е, че се управляват дистанционно от тримата им вождове Борисов, Доган и Слави, които са приятели при това, и спускат задачите на слугинажа им да ги изпълнява.Фъфлещата Ива Митева заяви, че не става за политик, после се отметна (явно й харесва), сега заклеймява Татяна Дончева, защото я нарече болонка. А защо я нарече булонка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
Да не е станал кандидат за космонафт :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Ernan Kortes
преди 2 години
Мисля,че какъвто и коментар за него би бил излишен,както и самия той за обществото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още