IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft спира LinkedIn в Китай

Вместо това ще заложи на платформа с обяви за работа

19:00 | 14.10.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tim Boyle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tim Boyle/Bloomberg

Microsoft обяви, че ще спре местната версия на LinkedIn в Китай. LinkedIn е последната голяма американска социална мрежа, която още работи в азиатската държава, пише CNBC.

Платформата навлезе в Китай през 2014 г. с ограничени функции, предназначени да отговорят на стриктните интернет закони в страната.

Microsoft твърди, че ще спре LinkedIn заради „значително по-сложната среда за работа и по-големите изисквания в Китай“. Вместо това американският технологичен гигант ще пусне уебсайт с обяви за работа в страната, който няма социалните функции на LinkedIn.

Новината беше обявена, след като китайски интернет регулатор през март заяви на LinkedIn, че трябва по-добре да модерира съдържанието си. Тогава на услугата е бил даден 30-дневен краен срок, за да изпълни искането, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

През септември платформата блокира няколко американски журналисти, заявявайки, че го е сторила, защото в профилите им има „забранено съдържание“.

Новата услуга, наречена InJobs, няма да включва списък с новини от други потребители, нито ще позволява споделянето на публикации и статии.

Данни на Statista показват, че Китай е третият по големина пазар за компанията. Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела заяви, че LinkedIn носи около 10 млрд. долара годишни приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Щото другаря Си каза, че ще направи за истинските специалисти Китай най-привлекателен в света! BLM forever!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още