IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел очаква следващото правителство в Германия да е проевропейско

Това ще е кабинет, който знае какво значи Европа за нас по отношение на мира и свободата, коментира канцлерът

10:44 | 16.10.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Германският канцлер Ангела Меркел очаква евентуално ново правителство на Германия да следва проевропейски курс. По всяка вероятност новия кабинет ще е тройна коалиция между лявоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), Зелените и либералната Свободна демократическа партия (СДП).

„Това ще бъде правителство, което ще бъде проевропейско - което знае какво значи Европа за нас по отношение на мира и свободата", заяви консервативният политик в кулоарите на срещата си с белгийския премиер Александър де Кро в Брюксел, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

В петък стана ясно, че лидерът на ГСДП Олаф Шолц е с още една стъпка по-близо до това да наследи Ангела Меркел като канцлер на Германия, сближавайки позициите на потенциални си партньори достатъчно много, за да започне официални преговори за коалиционно правителство.

След по-малко от четири часа разговори в петък неговата Социалдемократическа партия, Зелените и Свободните демократи се договориха за основните принципи на управляващия алианс. Споразумението бе сключено изненадващо бързо по германските стандарти, тъй като съвместните разговори започнаха само преди седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
А дали следващото правителство ще знае от какво значение са доходите за европейците или това няма значение щом е за правоверната кауза?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
коалиция с цветовете на дъгата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още