IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е разрешила на "ПОД ДаллБог: Живот и здраве" да управлява УПФ, ППФ и ДПФ

Регулаторът удължава срока за подаване на заявление за допускане до изпит за професионална квалификация за застрахователни брокери

16:32 | 27.10.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) на последното си заседание е разрешила на "Пенсионноосигурително дружество ДаллБогг: Живот и Здраве“ ЕАД да управлява Универсален пенсионен фонд „ДаллБогг: Живот и Здраве“, Професионален пенсионен фонд „ДаллБогг: Живот и Здраве“ и Доброволен пенсионен фонд „ДаллБогг: Живот и Здраве“.

С отделно решение регулаторът е одобрил Алаа Сауаид за управител на инвестиционен посредник „Ъп Тренд“ ООД.

Комисията съгласува избора на „Захаринова Нексиа“ ООД и „Ата Консулт“ ООД като одитори на „Пенсионно осигурително дружество – Бъдеще“ АД, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2021 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него пенсионни фондове. 

КФН вписва също така „Ел Ейч Брокерс“ ООД в регистъра на застрахователните брокери воден от КФН.

С отделно решение Комисията удължава срока за подаване на заявление за допускане до изпит за професионална квалификация на лицата по чл. 1, ал. 1 от Наредба № 28 от 10.05.2006 г. за условията и реда за провеждане на изпит за професионална квалификация на застрахователните брокери и за признаване на квалификация, придобита в държава членка, и за регистрация на материалите за професионално обучение, до 01.11.2021 г.

КФН изпраща също така писма до регулаторния орган на Република Кипър (Cyprus Securities and Exchange Commission - CySEC) и до инвестиционен посредник FXCM EU Ltd, лицензиран от CySEC, относно намерението на инвестиционния посредник да извършва дейност чрез установяване на клон на територията на Република България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Един Българин
преди 2 години
Регистрирана в Кипър ... където бяха и Олимпик....колко ли са платили за да ги регистрират тези и3м***мници? Жената завлякоха с няколко стотин лева още преди 5-6г , които така и не платиха въпреки изрядните документи. Не им се доверявайте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още