IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси стартират без единна посока в очакване на решенията на Фед*

Книжата на Lyft поскъпват с 8 на сто, след като компанията за споделено пътуване отчете ръст на приходите за третото тримесечие от 73% на годишна база

17:49 | 03.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват редовната търговия на Wall Street без единна посока, докато инвеститорите са насочили вниманието си към двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, което трябва да приключи в сряда (3 ноември), съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчита спад от 0,18 на сто до 35 987,53 пункта, отстъпвайки се от рекордното ниво, достигнато във вторник.

Широкият измерител S&P 500 изтрива 0,07% от стойността си, смъквайки се до равнище от 4627,46 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредва с 0,12 на сто до 15 667,62 пункта.

Книжата на Lyft поскъпват с 8 на сто, след като компанията за споделено пътуване отчете ръст на приходите за третото тримесечие от 73% на годишна база, подсилени от търсенето на нейната услуга на фона на подобряването на условията около Covid-19. Компанията също така прогнозира, че ще реализира печалба преди данъци, амортизации и други разходи за цялата година.

Цената на акциите на Zillow се понижава с над 15 на сто, след като компанията обяви, че ще закрие своя бизнес за търговия с жилищни имоти.

Книжата на компанията за видео игри Activision поевтиняват с близо 15%, след като дружеството заяви, че отлага дебюта на две нови игри.

щатски щатски

Инвеститорите очакват края на заседанието на Фед, на което се очакват служителите да одобрят редуциране на програмата на месечни покупки на активи, която в момента поддържа темп от 120 млрд. долара.

Трейдърите искат да видят какъв ще бъде отговорът на централната банка и по отношение на ускоряващата се инфлация.

Във фокуса на пазарите попадат и новите данни за пазара на труда в САЩ. Компаниите в страната са добавили най-голям брой работни места от четири месеца през октомври, което предполага, че работодателите постигат напредък в запълването на почти рекордния брой отворени позиции.

Новите работни места са се увеличили с 571 хиляди миналия месец след ревизиран ръст от 523 хиляди през септември, съобщи ADP Research Institute в сряда. Медианната прогноза в проучване сред икономисти на Bloomberg бе за ръст от 400 хил.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се покачва до 1,57%.

Доларовият индекс прибавя към стойността си 0,02%, нараствайки до 94,10 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижава с 3,05% до 82,13 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол WTI отчита спад огт 3,59 на сто до 80,90 долара за барел.

Цената на златото се понижава с 0,4% до 1782,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:04 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още