IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дронамикс Кепитъл" представя IPO-то си онлайн на 25 ноември

Предлагането се планира за началото на декември, съобщиха от ИП Карол АД

08:17 | 24.11.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Карол АД</em></p>

Снимка: Карол АД

“Дронамикс Кепитъл“ ще представи своето първично публично предлагане на акции (IPO) онлайн на 25 ноември от 18:30 часа, съобщи съветникът по предлагането ИП "Карол" АД.

Дебютът на компанията на пазара за растеж на БФБ BEAM ще бъде в началото на декември 2021 г., съобщават от инвестиционния посредник. Това ще е 6-тото предлагане на този пазар само в рамките на настоящата година след „Биодит“, „Син Карс“, Импулс I”, „Инфинити Кепитъл“ и „Смарт Органик“.

Предлагането на „Дронамикс“ има отношение към „Илевън Кепитал“ АД, като последното притежава 12,12% от „Дронамикс Глобал Лимитид“ Великобритания към 30 септември 2021 г., оценени на 391 хил. лв.

"Дронамикс Кепитъл" ЕАД е специално създадено дружество с цел да се предостави достъп на инвеститорите до технологичния стартъп "Дронамикс", който от 2014 г. работи по създаването на безпилотни самолети за доставки на товари.

Презентацията на 25 ноември 2021 г. ще се излъчи на живо на страниците на "Карол" във Facebook и LinkedIn, както и в Youtube канала на посредника. Предварителна регистрация не е необходима. 

Планира се предлагане на емисия до 5 334 081 броя привилегировани, безналични, поименни Клас Б акции от капитала на дружеството, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,1 лева.

Очаква се първите търговски полети на услугите за дронове за доставка в рамките на деня на „Дронамикс“ да започнат през 2022 г. Първата фаза на европейската мрежа за дронпортове включва летището в Лиеж, което служи като европейски център на Alibaba, както и летище Бреша, националния център за италианската пощенска система.

Разработват се и летища на стратегически места по целия континент, които ще се превърнат в регионални въздушни карго логистични центрове чрез амбициозни инвестиционни програми, като Skövde (Швеция), Seinäjoki (Финландия) и Осиек (Хърватия), посочва се на сайта на компанията.

„Дронамикс“ е стратегически партньор на Hellmann Worldwide Logistics за разработване и предлагане на новаторска нова транспортна услуга за трансграничен транспорт на критични във времето стоки.

Дружеството разработва дрона Black Swan - нов тип товарен самолет, който е малък, безпилотен и изключително икономичен и може да транспортира 350 кг над 2500 км на цена, която е с над 50% по-ниска от стандартните самолети. Той лети автономно и може да се наблюдава и управлява дистанционно чрез сателит, като каца на къси и неасфалтирани писти. Последното е важно за разработване на по-достъпни доставки в страни с неразвита инфраструктура.

Свързани компании:

Илевън Кепитъл АД(11C)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Куцо, кьораво и сакато усетиха, че никой не гледа вече реално какво има като фундамент, а масово се кълве на обещания и фантазии! Дотком балона май се повтаря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
redcretin
преди 2 години
Освен поредната порция комисиони за Карол + финансиране на компания, която 6-7 години е все на загуба - друго има ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още