IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 12% от американците са платили първата си вноска за жилище с криптовалути

Предвид нарастващите цени на жилищата някои купувачи намират нетрадиционни начини, за да покрият разходите

12:15 | 14.01.22 г. 8
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Един на всеки девет купувачи на първо жилище в САЩ (11,6%), участвали в проучване, проведено през четвъртото тримесечие на 2021 г., казва, че продажбата на криптовалута му е помогнала да спести средства за първоначална вноска, съобщава националният брокер на имоти Redfin. Това показва увеличение спрямо дела от 8,8% през третото тримесечие на 2020 г. и 4,6% през същото тримесечие на 2019 г., пише World Property Journal.

„Предвид допълнителното време и липсата на вълнуващи начини да се харчат пари много хора започнаха да търгуват с криптовалути по време на пандемията“, казва главният икономист на Redfin Дарил Феъруедър. „Някои от тези инвестиции изгоряха, но други скочиха „до луната“, или поне нараснаха достатъчно много, за да помогнат да се финансира първоначалната вноска за жилище“, казва той.

Докладът се базира на поръчано от Redfin проучване сред 1500 американски граждани, планиращи да купят или продадат жилище през следващите 12 месеца. Проучването е представителна извадка на американското население и е осъществено от проучвателната технологична компания Lucid от 10 до 13 декември 2021 г.

Докладът се фокусира върху 215 от тези 1500 участници, които са отговорили на въпроса „Как спестихте парите за първоначална вноса“, който Redfin поставя само на онези, посочили, че планират да купят първото си жилище през следващата година. Най-честият отговор е „спестих директно от заплата“ (52%), а по-рядко срещани отговори включват „подарък пари в брой от семейството“ (12%) и „преждевременно теглене на средства от пенсионен фонд“ (10%).

Биткойнът – най-голямата дигитална валута в света по пазарна капитализация, удари рекордна цена от почти 69 хил. долара през ноември. Етерът – втората по стойност криптовалута, също достигна рекорден връх, но оттогава насам и двете монети поевтиняват. Предвид нарастващите цени на жилищата, които водят до по-големи първоначални вноски, някои купувачи намират нетрадиционни начини, за да покрият разходите и да се конкурират с други кандидати за жилищата.

„Криптовалутите са един от начините хората без наследствено богатство да спечелят от лотарията и да влязат в средната класа“, казва Феъруедър.

Дигиталните валути вероятно ще се увеличат като средство за плащане сред купувачите на жилища, тъй като поколението Y (родените между 1981 и средата на 90-те) и Z (родените от средата на 90-те до 2012 г.) завземат все по-голям дял от жилищния пазар в САЩ. На поколението Y, което притежава повече криптовалути от което и да е друго, в момента се дължат над половината от новите ипотеки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 2 години
през оная ми работа е, дали ти е кеф ... аз не коментирам към хора като теб, а към тези дето се опитваш да измамиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Голям кеф е да гледаш криптосектантите да се напъват да защитават нулата шиткойн и да крепят пирамидата. Проблемът при пирамидите е, че винаги голия им зад.ник накрая лъсва и следва срутване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 4
Геро от Германия
преди 2 години
Голям кеф е да гледаш омразата и злобата на бавно. развиващите се! Плюят, та чак пяна им излиза от устата. Искааааме факти, като не ни изнася фейк били! Чак корема от смях да те заболи!!! И на важното - не вярват в технологията и все реват за балони, лалета и фараони обаче са първи да коментират под всяка новина! Точно като ония дето мразят хомосекс.уалистите, но са винаги първи да се наредят на опашката за големия, хахахаха. Чак да се замисли човек... И психолозите са хора, и те имат нужда от пари и работа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 0
khao
преди 2 години
хахахаха, ще стана бизнесмен, ще си купя кеенефф в Мета света, пардон вселената и ще събирам по 0.5 либри зада се изходиш виртуално, докато седиш насссран реално!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
nikiangel
преди 2 години
Абе направо строителя е казал: Аз работя само в крипто, ей ги и момчетата, денем редят тухли, вечер редят видео карти. Или ми плащайте в биткойн, в краен случай етер (или онова там с мастията как беше) или ми се махайте от главата. Ама тя статията май се отнася за виртуални имоти в мета вселената :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
khao
преди 2 години
абсурд... ! 100 про поредния фейк на инвестора! Кой знае от къде са го преписали!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 5
drakkar
преди 2 години
Ако бяха подържали още 4-5 години крипто целия имот щяха да купят , не само първата вноска .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Айде пак заглавие - менте! Нищо не са платили с шиткойни, платили са с истински пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още