IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Петков: Достъпът до класифицирана информация на Сотир Цацаров е преустановен

ДАНС разследва председателя на антикорупционната комисия

13:47 | 14.01.22 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Прокуратура на България</em></p>

Снимка: Прокуратура на България

Бившият главен прокурор и председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров вече е с отнет допуск до класифицирана информация. Това потвърди пред няколко телевизии премиерът Кирил Петков.

Припомняме, че вчера бившият главен прокурор обяви, че ще подаде оставка като ръководител на антикорупционната комисия през март.

Премиерът уточни, че не знае дали има връзка между оставката и отнемането на достъпа до информация. Цацаров е начело на антикорупционната комисия от близо 2 години. 

„Днес ДАНС ме уведоми, че са отнели разрешението за достъп до класифицирана информация на ниво "строго секретно". Разрешението е отнето в хода на осъществяване на контрол за надеждност след придобити данни от ДАНС“, уточни премиерът, цитиран от БНТ.

„Мога да кажа, че тази работа е била от дълго време в ДАНС и не знам дали г-н Цацаров с вчерашната си оставка е предполагал, че това днес ще се случи. В 9 часа тази сутрин представители на ДАНС са го чакали да му връчат тази информация“, допълни Петков.

Премиерът посочи пред Нова телевизия, че не е имал разговор с Цацаров след решението за отнемане на достъпа.

„Просто бях уведомен. Искам да приветствам ДАНС и всички български служби за сигурност. Това показва, че няма да има човек, който да се чувства над закона”, категоричен е Петков. Според него това е истинската промяна, която вече започва да се случва.

Петков посочи, че приветства декларацията на управляващата коалиция, изчетена в парламента, относно главния прокурор Иван Гешев. „Тя съвпада с общото виждане на много от българите, че в момента нямаме работеща прокуратура. Както и в миналото, КПКОНПИ като орган за борба с корупцията явно не си е свършила работата”, допълни министър-председателят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 0
doba
преди 2 години
abdul, не вярвам да мислиш, че със 120кг държавата да се прести. НО - знае ли човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 4
penman
преди 2 години
Явно образователното ти ниво е доста ниско и не си запознат с истинската история на СССР. А за методите на властта - ето поредното потвърждение - https://***.24chasa.bg/ojivlenie/article/10637930.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
abdul
преди 2 години
еми 120 кила по-малко въглероден отпечатък има държавния апарат. Няма как да не ти е по-зелено.. дишай дишай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
doba
преди 2 години
Излизам преди малко на въздух - някак си - друг е. Дишам, дишам и се чудя какво става. А то - отнели на Цацаров достъпа до секретно инфо! Еххх, как е сега! Въздухът на Промяната!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
khao
преди 2 години
колко требва да си тъъъп или зависим от Мутрата зада говориш такива неща... ти беше адвокат, нали? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 6
penman
преди 2 години
Днес ДАНС ме уведоми, че са отнели разрешението за достъп до класифицирана информация на ниво "строго секретно". Разрешението е отнето в хода на осъществяване на контрол за надеждност след придобити данни от ДАНСПоредното доказателство, че ДАНС и Рашков са нашенските НКВД и Ягода! Явно единствената бариера да не се установи в България режим като сталинския е главния прокурор, който е главния прицел на нашенските болшевики.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
bgMan
преди 2 години
Тоя е хитър, нагъл, корумпиран и крадлив масон от ложата на пловдивския бивш свинар, сега собственик на Международен панаир Пловдив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още