IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Теленор България" става Yettel от 1 март

Смяната на името е част от по-широка инициатива за ребрандиране в България, Унгария и Сърбия

11:18 | 27.01.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: &quot;Теленор България&quot;</em></p>

Снимка: "Теленор България"

Телекомуникационният оператор "Теленор България" сменя името си на Yettel ("Йеттел") от 1 март, съобщи компанията в свое прессъобщение.

Смяната на името е част от по-широка инициатива за ребрандиране в България, Унгария и Сърбия, където телекомуникационните компании, собственост на чешкия фонд PPF, оперират под марката Telenor.

„Днес започваме нова глава в историята на трите пазара в портфолиото на PPF Telecom Group, надграждайки солидната позиция, създадена от много успешния бранд Telenor. Амбицията ни е да сме още по-близо до нашите клиенти, създавайки допълнителна стойност чрез новия бранд Yettel“, коментира Марек Слачик, изпълнителен директор на телекомуникационния, медиен и технологичен бизнес на PPF Telecom Group за Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Според Слачих бизнес стратегията на компанията е фокусирана върху три ключови цели, като на първо място е предоставяне на най-доброто обслужване. Втората цел е "да оперираме с най-съвременни телекомуникационни мрежи и трето, да постигнем най-високи нива на ефективност и рентабилност. Силният бранд е от решаващо значение за постигане на нашата визия“, допълва той.

От "Теленор България" споделят, че за 2022 г. планират нови продукти и услуги, като стратегическият фокус остава "да растем и да развиваме българския пазар чрез използването на технологии от следващо поколение в полза на нашите клиенти".

"Теленор България" започва прехода към новия бранд Yettel от днес, като целта е той да приключи във всички аспекти до края на март. От клиентите не се изискват никакви действия, като по време на прехода от компанията казват, че ще отговарят на всички запитвания на клиентите си в кратки срокове. Официалното и пълно разкриване на бранда Yettel ще стане на 1 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
Един Българин
преди 2 години
Компрометираха марката теленор с вдигането на цените и сега я сменят :)) Клиентите, обаче не забравят за два месеца :).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още