IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск сложи продажбата на Twitter „на трупчета“

Милиардерът иска потвърждение за обема на спама и фалшивите акаунти в мрежата, акциите се сриват с 20% в предборсовата сесия

13:09 | 13.05.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	David Paul Morris/Bloomberg</p>

David Paul Morris/Bloomberg

Американският технологичен милиардер Илон Мъск заяви изненадващо в петък, че сделката му за 44 млрд. долара за придобиването на Twitter Inc е временно спряна. Като причина той споменава неизяснени подробности относно спама и фалшивите акаунти в мрежата, предава Ройтерс.

„Сделката с Twitter временно се отлага в очакване на подробности, които да потвърдят изчисленията, че спамът/фалшивите акаунти наистина представляват по-малко от 5% от потребителите", заяви Мъск в Twitter.

Акциите на компанията за социални медии се сринаха с 20% в предварителната сесия. Twitter не коментира темата.

По-рано този месец компанията изчисли, че фалшивите или спам акаунти са представлявали по-малко от 5% от нейните монетизируеми дневни активни потребители през първото тримесечие.

Тя също така заяви, че е изправена пред няколко риска до приключването на сделката с Мъск, включително дали рекламодателите ще продължат да харчат в Twitter.

Мъск, най-богатият човек в света и главен изпълнителен директор на Tesla Inc, беше заявил, че един от приоритетите му ще бъде да премахне „спам ботовете" от платформата.

Сделката за покупката на ръководителя на производителя на електромобили Tesla зависи от това дали достатъчно акционери ще искат да му прехвърлят акциите си. Досега Twitter и Мъск планираха да завършат придобиването до края на годината. През последните месеци Мъск вече придоби на фондовата борса 9-процентен дял в Twitter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 1 година
еее не го казваш точно това :) Но, ок ще се съглася! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
cyclop
преди 1 година
Нали и аз това казвам... Коментари, театро, милиарди нагоре-надолу, хората си играят игрите на тяхното ниво, а за нас остава вълнението от представлението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 1 година
усещаш ли се че коментираш доста по опитни от теб хора, за неща от които хал хабер си нямаш... обърни внимание на те тоя ред -- Акциите на компанията за социални медии се сринаха с 20% в предварителната сесия ... ето така се правят пари от един коментар. Мъск, пост- 2 млрд, а не като вас пост-копейка ... пост-копейка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
cyclop
преди 1 година
О каква изненада това било театро
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още