IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Билборд" увеличава приходите и печалбата през първото тримесечие

Компанията предупреждава за негативното влияние на поскъпването на материалите върху дейността ѝ

15:58 | 13.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Билборд“ АД увеличава приходите и печалбата през първото тримесечие на годината в сравнение със същия период на 2021 г., вижда се от индивидуалния отчет на дружеството за периода, публикуван в сайта x3news.com.

Приходите на компанията са за 2,161 млн. лева към края на март при 1,865 млн. лева година по-рано, като се увеличават с почти 16%.

Разходите нарастват до 2,079 млн. лева от 1,807 млн. лева, или с 15%. Увеличението се определя от ръста на разходите за материали и външни услуги.

„Билборд“ отчита нетна печалба в размер на 82 хил. лева към края на третия месец на годината в сравнение с 58 хил. лева към края на март 2021 г., което представлява ръст от над 41%.

Активите на компанията към края на първото тримесечие достигат 19,4 млн. лева при 19,3 млн. лева година по-рано.

Печалбата на компанията преди облагане с данъци и амортизации, увеличена с финансовите разходи и намалена с финансовите приходи (EBITDA), на индивидуална база е на стойност 318 хил. лева към края на март в сравнение с 335 хил. лева към края на март 2021 г.

Дружеството посочва, че ръстът на цените на материалите – винил и винилова мрежа, PVC фолиа, хартия и мастило и др., и ограничената работна сила са два от факторите, които влияят най-негативно на бизнеса.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още