IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Володимир Зеленски е най-влиятелната личност според читателите на сп. Time

Украинският лидер изпреварва изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск в читателския вот на изданието

11:18 | 20.05.22 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Володимир Зеленски. Снимка:&nbsp;President.gov.ua</em></p>

Володимир Зеленски. Снимка: President.gov.ua

Украинският президент Володимир Зеленски е лидер в класацията на 100-те най-влиятелни личности за 2022 година, според читателите на сп. Time. За него са гласували 3,3 млн. души, или 5% от всички, участвали в допитването, допълват от изданието.

Володимир Зеленски спечели изборите за президент в Украйна през май 2019 година без никакъв политически опит, припомня списанието. От началото на войната през февруари 2022 година обаче той излезе на световната сцена в търсене на подкрепа за страната си и обедини политическите лидери на Западния свят.

Оттогава украинският лидер е чест гост, макар и виртуален, на различни церемонии, включително и на наградите "Грами" и на кинофестивала в Кан, срещи на международни организации и в национални парламенти. Личността му е толкова популярна, че той дори стана герой на комикс на издателството TidalWave Comics.

Луксозното издание разказва за живота на Володимир Зеленски от неговата роля в сериала "Слуга на народа" до работата му като президент по време на война, посочва Ройтерс.

На второ място в класацията на сп. Time за тази година се нарежда изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск, който получи 3,5% от гласовете на читателите на изданието. Милиардерът, който е и най-богатият човек в света, беше обявен за "Човек на годината" в класацията на Time за 2021 година. Неговото име не слиза от новинарските емисии и през тази година, особено около опитите му да придобие Twitter за сумата от 44 млрд. долара.

Британският премиер Борис Джонсън се нареди трети в класацията на 100-те най-влиятелни личност с 3,4% от вота на читателите. Неговото име влезе в емисиите в негативен контекст в началото на годината с глобата, която отнесе заради парти на "Даунинг Стрийт" по време на пълната блокада в Лондон заради пандемията от коронавирус. През април британският премиер се извини за това тържество, но повтори, че не е знаел, че то нарушава закона.

Американският президент Джо Байдън е едва на пета позиция сред най-влиятелните личности през тази година. Преди него се нареждат здравните работници, на които читателите на Time изказват своята благодарност за ролята им в битката с коронавируса.

Класацията на редакторите на сп. Time за личност на годината ще бъде публикувана на 23 май. Там редът може да бъде различен, защото гласуването все още не е завършило.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
Kiro_100
преди 1 година
Да им имам читателите на тия ... Жалка история ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 1
andy
преди 1 година
Зеленото човече си бори за Оскар за най-скъп долнопробен филм във всички категории!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 4
Императорът
преди 1 година
Не тропосвай на мен собствените си противоестественичества. Къде и кога говоря за Путин? Напротив - ти постоянно за него пишеш, сигурно го и сънуваш как те дебне изотзад, нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 6
khao
преди 1 година
пак говориш за Късия гном... ае стига, сигурно маструбираш на неговата снимка, понеже всички знаем че не обичаш жени!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 4
Императорът
преди 1 година
Най-влиятелен на света: пaляк. Втори: мошшшшшеник. Трети: ид-и-от. Пети: склеpoтик с пампeрс. Спрете Земята. Искам да сляза !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 7
khao
преди 1 година
добра вметка... май актьорите са бич за руската кооочина.. първо рейгън, сега зеленски !! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
mick
преди 1 година
Демократите актьори явно са най-харесвани и успешни. Помнят текстове, играят роли. Вживяват се в ролята си. Слушат режисьорите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
khao
преди 1 година
смятай кво ниско ниво имат читателите им...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още