IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елена Гунчева напуска "Възраждане" и парламента

Тя беше единственият отсъстващ от пленарната зала депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие

08:19 | 24.06.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: БГНЕС/Зара Русева</p>

Снимка: БГНЕС/Зара Русева

Депутатът от "Възраждане" Елена Гунчева обяви във Facebook, че напуска Народното събрание и партията си.

В сряда тя беше единственият отсъстващ от пленарната зала депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета на Кирил Петков. От партията й тогава обявиха, че Гунчева е в болничен.

"След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна "Възраждане", въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера", написа тя в социалната мрежа. 

Гунчева изброява и други причини за решението си - проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: "Лидерът иска верни, а не умни и мислещи".

"Едноличните решения не могат и не трябва да се налагат. Необходим е баланс и толерантност към различното мнение", пише още тя.

Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

Гунчева уточнява, че ще подаде оставката си от Народното събрание на 13 юли, когато изтича болничният ù. "Принципен въпрос е да напуснеш парламента, след като вече не си част от партията, от която си избран", коментира тя. 

Дни преди вота на недоверие общо шестима депутати пък напуснаха групата на "Има такъв народ" в парламента, но те останаха като независими народни представители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Oбичам България
преди 1 година
Хубаво е, че поне във Варна си го знаем какъв *** е и не му се връзваме. За съжеление е популист и в момента няма друга силна "патриотична" партия и нещата му вървят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Николай Караджов
преди 1 година
Дано повече хора разберат какъв е Костадин Костадинов по известен във Варна (откъдето съм и аз) като Костя копейкин. Голям ***. Новия Сидеров.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още