IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат 257 млн. лв. на Министерство на отбраната за вертолети и фрегати

Въпросните средства ще бъдат взети от фискалния резерв

17:00 | 04.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Отпускат 257 млн. лв. на Министерство на отбраната за вертолети и фрегати

Правителството реши да предостави допълнително от централния бюджет на Министерството на отбраната общо близо 257 млн. лв. за плащания по сключени договори за покупка за армията на вертолети, самолети и фрегати. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на Министерски съвет.

От думите му стана ясно, че въпросните средства ще бъдат взети от фискалния резерв. Сумата е предвидена в актуализацията на бюджет 2010 г.

Министърът на отбраната Аню Ангелов конкретизира, че става въпрос за плащания към компаниите „Юрокоптер“ (Франция) – за хеликоптери, „Аления Аеронаутика“ (Италия) – за самолети, „Даймлер Крайслер“ (Германия) – за 155 автомобили „Мерцедес“ и Кралство Белгия – за две фрегати.

Военният министър отбеляза, че междувременно се правят опити за предоговоряне с фирмите, с цел намаляване на поръчките по договорите и, ако това стане, то сумата за военна транспортна техника, която ще се плати, ще е по-малка от посочената. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Тия 155 автомобили Мерцедес с картечници ли ще са оборудвани ако смея да запитам - и за какво са му на Аню и подопечните им?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още