IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелена светлина за синята зона в Бургас

Синята зона се предвижда да заработи на 1 септември, живеещите в обхвата й ще я ползват на преференциални цени, а всички останали ще могат да паркират срещу такса от 1 лев на час

17:36 | 23.08.10 г. 1
Зелена светлина за синята зона в Бургас

Общинският съвет в Бургас прие размера на таксите за синята зона в града на днешното си заседание, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Въвеждането на синя зона цели да помогне за облекчаване на движението и паркирането в задръстената от автомобили централна градска част.

Живеещите в обхвата на синята зона граждани ще я ползват на преференциална цена от 3,60 лв. месечно с ДДС, или 43,20 лв. с ДДС за цяла година.

Всички останали ще могат да паркират там срещу такса от 1 лев на час. Месечната такса за служебен абонамент - точно определено място, маркирано със съответния знак - е 200 лв. с ДДС.

Техническото изпълнение на синята зона и въвеждането й в експлоатация е възложено на Консорциум "Паркинг Плюс", в който си партнират швейцарска и бургаска фирма.

До края на седмицата се предвижда да приключат дейностите по оборудване на Центъра за работа с клиенти и монтирането на улични апарати за таксуване.

Всеки момент предстои да бъдат подписани договори за обслужване на опцията СМС-паркиране с мобилните оператори, посочват от пресцентъра.

След извършването на задължителните проби за проверка на функционалността на системата, синята зона ще заработи реално на 1 септември.

Общината е разработила специален сайт с информация за новата услуга, който ще бъде активиран утре на адрес www.parking.burgas.bg.

В новия сайт са публикувани схеми за обхвата на синята зона, размер на таксите за ползването й, начините за таксуване, отговори на най-често задаваните въпроси и т.н. До няколко дни в сайта ще бъде публикувана покана към всички живущи в обхвата на синята зона да се регистрират, за да ползват преференциалната такса. Там ще бъде обяснено кога и къде да отидат и какви документи да носят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
За това , че живея в центъра Община Бургас освен по високия данък сгради, данък смет ще ми събира и данък "право на паркиране". Страшно "готино" звучи!!! Колко ще е данъка "право на паркиране" за незаконно построилите гаражи в ж.к."Меден Рудник"..??? или те като основна част от "избирателите" отново ще ползват облекчение...???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още