IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се дефицит от 58 млн. лв. в общественото осигуряване в края на годината

До края на септември са постъпили 175 млн. лв. по-малко приходи от осигурителни вноски спрямо миналата година

17:54 | 03.11.10 г. 1
Очаква се дефицит от 58 млн. лв. в общественото осигуряване в края на годината

Очакваният дефицит във фондовете на Държавното обществено осигуряване (ДОО) в края на 2010 г. е 58,4 млн. лв., сочи справка за изпълнението на консолидирания бюджет на ДОО към септември 2010 г. и очаквано изпълнение за 2010 година, съобщи БТА.

Към края на годината се очаква недостиг от 215,3 млн. лева в приходите спрямо плана. Причината е в отчетените по-ниски приходи от осигурителни вноски в резултат на по-ниската заетост в икономиката и като отражение на кризата, анализират от НОИ.

До края на септември са постъпили 175 млн. лв. по-малко приходи от осигурителни вноски спрямо миналата година. До края на 2010 г. се очаква разходите на НОИ да намалеят със 154,1 млн. лв. спрямо плана. Към септември са спестени 121,5 млн. лева.

Причината за намалелите разходи на ДОО се дължи на приетите от правителството антикризисни мерки за подкрепа на заетостта, бизнеса и фискалната позиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 13 години
Ами да спрат да хранят вечните "социално слаби", чийто единствен проблем е, че ги мързи да работят !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още