IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгия вдига някои ограничения за работа на български граждани

Българи ще могат да работят в Фландрия в сектори, в които има недостиг на работна ръка

19:56 | 03.12.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Белгия вдига някои ограничения за работа на български граждани

Вдигат се някои ограничения пред работната ръка от България и Румъния в Белгия. В автономния район Фландрия граждани на двете държави ще може да бъдат наемани в сектори, в които има недостиг на работна ръка, съобщава БТА.

Това стана известно във връзка с представянето във Фландрия на план за действие с цел по-добро интегриране на ромите в Белгия.

Залегналия в него подход е насочен към всички равнища на властта, но главно място се отделя на местните власти. Изпълнението му обхваща различни политики, като трудова заетост, настаняване осигуряване на добро съществуване и др.

Искаме да подадем сигнал, че ромите от Румъния и България, които идват в Белгия, са готови да работят, заяви министърът на гражданството в правителството на Фландрия Герт Буржоа.

Европейската комисия отдавна призовава всички страни в Европейския съюз да вдигнат съществуващите бариери пред работната ръка от България и Румъния. Сега няколко държави, като Великобритания, Ирландия, Германия, Австрия, Люксембург, Холандия и Белгия, не искат да отварят напълно трудовите си пазари за българи и румънци. Те посочват като основна причина икономическия спад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
Великобритания, Ирландия, Германия, Австрия, Люксембург, Холандия и Белгия - държавите, които гледат на България и българите като втора категория хора. Ако не и трета. И най-нагло и безогледно не спазват собствените си идеи и принципи за свобода и равнопоставеност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
GuznaSyvest
преди 13 години
Ахахаха, така ли щяло да стане - някои ограничения хахахаха!Сега след примера на Ирландия и Гърция и Белгия може да си го отнесе - време и е. А ограничения така или иначе няма да има от 2014-та в цялата ЕС, смешници!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още