IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сунгурларе получи 1 млн. лв. за улично осветление

Енергоспестяващи технологии свиват с 30 процента сметките за електричество

14:23 | 27.12.10 г. 3
Сунгурларе получи 1 млн. лв. за улично осветление

Община Сунгурларе получи 1 милион лева по европроект за улично осветление. Кметът на града е решил да използва енергоспестяващи технологии и така да спести 30 процента от сметките за електричество, съобщи БНТ.

Соларен панел с големина на книга захранва лампите, които превръщат пътните знаци не само в част от коледната украса, но ги правят по-лесни за възприемане и от пешеходците, и от шофьорите.

Друга новост в града е изграждане на улично осветление със светодиодни лампи, чийто първи етап вече е приключен.

Проектът е предвиден за Сунгурларе и още шест населени места в общината, където ще светнат 3000 от енергоспестяващите лампи. Според кмета на града д-р Георги Кенов светодиодните лампи имат около 50-60% енергоспестяване.

В детската градина в града предстои да се поставят слънчеви колектори. Тя е санирана с най-модерната технология, а специален филтър на парното пречиства въздуха в стаите на децата.

Приходите в бюджета на Сунгурларе от местни данъци и такси не са от най-високите. Затова иновациите и икономиите са начините за справяне не само с кризата, а и за достигане на по-привлекателен облик на града, смятат от градската управа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
irine
преди 13 години
светодиодите са енергоспестяващо и с дълъг срок на употреба осветление. Излъчва светлина само във видимия за човека светлинен спектър. Не съдържа вредни съставки, както т.н. енергоспестяващи крушки и луминисцентно осветление съдържащи живачни пари.http://***.nasena.eu
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
gelkata15
преди 13 години
Е Как се сетиха тия хора . Някои го предлагаха преди 15г. но липса на кпцитет и икономи4ески интереси не дадоха вьзможност някой да го направи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
хахахаха ама те и улици ли имат ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още