IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Класация определи Банско за най-изгодния ски курорт в Европа за англичани

Банско изпреварва с много останалите свои конкуренти, предлагайки най-ниските цени за ски оборудване и свързани съоръжения, както и разходи за храна, напитки и др.

14:27 | 28.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Класация определи Банско за най-изгодния ски курорт в Европа за англичани

Банско се открои като най-изгодния ски курорт в Европа за британските любители на зимните спортове, сочи класация на Post Office Travel Money. Според нея Банско е най-евтиният курорт по отношение на ски оборудване и цена за живот в съотношение с качество на услугите.

Банско изпреварва с голяма преднина останалите свои конкуренти, предлагайки най-ниските цени за ски оборудване и свързани съоръжения, както и разходи за храна, напитки и др.

„Британските скиори, посещаващи тази дестинация, ще останат доволни да разберат, че тяхната чуждестранна валута се простира по-далеч отколкото в много други курорти“, се казва в доклада.

България бе на едно от челните места и в миналогодишния доклад на компанията, но с Боровец. Той бе класиран на второ място след Брашов в Румъния. В класацията от 2008 г. той се нареждаше на трето място.

Според новия доклад Източна Европа предлага най-изгодните условия за британските зимни летовници.

Кранска Гора в Словения е класиран на второ място за сезон 2010/2011 г. на база на средна цена за ски почивка от 1101 паунда. Тази сума се сравнява с 1002 паунда в Банско, в които се включват типичните разходи, които британците правят като 6-дневна карта за ски лифта, наем на оборудване, както и разходи за храна, кафе и други.

Венген в Швейцария е най-скъпата дестинация в Европа за британските туристи. Разходите там са средно над два пъти по-високи от тези в Банско – 2015 паунда.

Въпреки че проверката на валутните курсове и изборът на различни курорти ще помогне на туристите да ограничат разходите си, има и други начини да се предотврати безсмисленото пилеене на пари, като например обмяната на пари предварително, а не при неизгодни курсове на летището, коментира Сара Мунро от Post Office Travel Money.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 0
finansa
преди 13 години
"Тази сума се сравнява с 1002 паунда в Банско"... Хм,не можаха ли да ги докарат до 999 паунда,за да звучи още по-добре... :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още