IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев си купи яхта за държавни нужди за 30 млн. евро

На борда на плавателния съд държавният глава ще посреща именити гости по време на олимпиадата в Сочи

17:06 | 26.01.11 г. 1
<p>Дмитрий Медведев се е снабдил с луксозна яхта, на която ще посреща гостите на олимпиадата през 2014 година. <i>Снимка: WEF Davos 2007, Лиценз: </i><a target="_blank" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/"><i>Creative Commons </i></a></p>

Дмитрий Медведев се е снабдил с луксозна яхта, на която ще посреща гостите на олимпиадата през 2014 година. Снимка: WEF Davos 2007, Лиценз: Creative Commons

Говорител на канцеларията на руския президент съобщи, че за нуждите на държавния глава на Русия е купена яхта, съобщи ИТАР-ТАСС.

Яхтата вече е доставена и въведена в експлоатация в Сочи. На нея президентът ще приема високопоставени гости, в това число и пристигналите за зимната олимпиада през 2014 г.

На брега на Черно море, близо до Сочи, се намира президентската резиденция "Бочаров ручей", където Медведев по правило пътува по няколко пъти в годината, посочва агенцията.

От Кремъл не уточниха колко струва яхтата на президента. Тя е била построена в Турция и е достатъчно голяма, за да побере 11 гости и 12-членен екипаж.

Турски източник обаче, цитиран от украинското издание For-UA, съобщава, че яхтата, която е построена от истанбулската корабостроителница Proteksan-Turquoise, е на стойност 30 млн. евро.

Изданието уточнява още, че плавателният съд е с размери 53,7 м дължина и 9,5 м широчина и може да достигне максимална скорост от 18 възела (33,3 км/ч). На борда има джакузи за шестима, барбекю зона, плувен басейн, сателитна чиния, интернет връзка и отделни бани във всяка каюта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Така де, няма само Берлускони да злоупотребява я!Сега чакаме и женичките - да стане картинката пълна :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още