IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Generali иска да купи 1% от втората по големина банка в Русия

Руското правителство започва по-активни стъпки за осъществяване на амбициозен приватизационен план

11:05 | 07.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Generali иска да купи 1% от втората по големина банка в Русия

Италианската застрахователна компания Assicurazioni Generali, която е третият по големина застраховател в света, е изразила желание да придобие до 1% от капитала на втората по големина банка в Русия ВТБ, пише Ройтерс.

Днес руски представители започват роудшоу за представяне на банката, тъй като правителството има желание да продаде 10% от нейния капитал. Това е първата голяма крачка от плана на Русия за приватизация, според който за три години в хазанта трябва да влязат 33 млрд. долара.

„Generali изрази желание да придобие максимум 1 на сто от капитала на банката“, е заявил за Ройтерс анонимен източник. Потенциалната инвестиция би била в рамките на 300 млн. долара, посочва той.

Пазарната капитализация на ВТБ е около 36 млрд. долара. Цената на планирания за продажба пакет обаче се очаква да стане ясна на 14 февруари, е споделил пред Ройтерс друг източник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още