IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кипър отхвърли „пакта за конкурентоспособност“ на Германия и Франция

Въпросите на данъчното облагане и социалната политика са национална кауза на всяка държава, категорични са властите в Кипър

12:08 | 07.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Кипър отхвърли „пакта за конкурентоспособност“ на Германия и Франция

Кипър не приема мерките, предложени от Франция и Германия във връзка с данъчното облагане и социалната политика в еврозоната и ЕС, тъй като смята, че те ограничават и накърняват социалната държава.

Това заяви правителственият говорител Стефанос Стефану, цитиран от гръцката агенция АНА-МПА.

Въпросите на данъчното облагане и социалната политика са национална кауза на всяка държава, те не са въпроси нито на Лисабонския договор, нито на европейската общност, а нещо съвсем различно, каза още говорителят.

Стефанос Стефану добави, че много страни от ЕС не приемат тези предложения на Франция и Германия.

Двете водещи страни в еврозоната - Германия и Франция, лансираха пакет от мерки, който да бъде одобрен от държавите в еврозоната и ЕС.

Предложеният от двете страни "пакт за конкурентноспособност" е насочен към елиминиране на различията в политиките, които отслабват еврозоната.

Мерките включват лимити върху размера на националните дългове, които да бъдат законово регламентирани в страните членки, повишаване на пенсионната възраст на базата на демографските тенденции, премахване на индексацията на заплатите в зависимост от инфлацията и минимални нива на корпоративното облагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Kliment Bachev
преди 13 години
Накърняват старата ми шапка. Всячески се опитват да да държат данъците ниски за да може половин Европа да препира пари там. Социалната държава, тинтири-минтири. Само, че Франци и Германия (които по същество са ЕС) имат достатъчно механизми да ги принудят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още